Protest inedit la Comarnic. Crescătorii de animale din zonă au scos sute de oi pe marginea DN1 pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la atacurile animalelor sălbatice – FOTO/VIDEO

03 Nov 2017 14:20
Locuitorii din Comarnic de confruntă de ceva vreme cu tot mai multe atacuri ale animalelor sălbatice. Vorbim în mod special despre urși și porci mistreți care le-au produs pagube materiale.Pentru a atrage un semnal de alarmă cu privire la această problemă, reprezentanții Asociației Crescătorilor de Animale Comarnic și ai Asociației Crescătorilor de Animale Păsări și Producătorilor Agricoli Pleșuva au organizat astăzi un protest. Fermierii au adus aproximativ 500 de oi în țarcuri, pe DN1. Pentru câteva minute traficul pe drumul national a fost și interrupt din această cauză. La acțiune sunt prezenți și reprezentanții Primăriei Comarnic care, până în prezent, au transmis reclamațiilor localnicilor atacați de urși sau porci mistreți autorităților centrale.
Din luna iulie până în prezent numai pe raza localității Comarnic au avut loc 19 evenimente (atacuri ale urșilor) care s-au soldat cu omorârea a peste 50 de animale, dar și cu vătămarea unei personae. Într-unul dintre cazuri ursul chiar a încercat intrarea în locuință spărgând un geam.
Pe lângă cele 19 evenimente înregistrate la Primăria Comarnic au fost nenumărate cazurile în care animalele sălbatice, urși sau mistreț după caz, au atacat gospodăriile, au omorât animale, au rupt gardurile, au stricat recoltele oamenilor, dar aceștia nu au făcut sesizare la organele competente.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 -0.0008
USD Dolarul SUA 4.1289 -0.0167
GBP Lira sterlina 5.3552 -0.0365
CHF Francul elvetian 4.5467 0.0003
XAU Gramul de aur 253.0441 -1.7365