Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în spațiile publice din Prahova, incepand din 10 aprilie

07 Apr 2020 16:58
Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în spațiile publice din Prahova, incepand din 10 aprilie
Comunicat de presa Prefectura Prahova:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Prahova, sub conducerea domnului prefect Cristian Ionescu, a aprobat ca purtarea măștilor de protecție să devină obligatorie în spațiile publice din județul nostru.
Conform Hotărârii C.J.S.U nr.27/07.04.2020, decizia a fost luată ca măsură specifică pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome, nu cunosc că sunt infectate, dar care pot transmite virusul altor persoane cu care intră în contact).
Pe fondul crizei de măști, nu este obligatoriu ca acestea să fie exclusiv măști medicale.
Se pot folosi eșarfe, măști din material textil dens sau orice alte tipuri de protecție care să acopere nasul și gura.
Purtarea lor este obligatorie pentru persoanele care se află în următoarele situații:
-​se deplasează pe raza județului Prahova, în special cu mijloace de transport în comun;
-​se află în spații publice (instituții publice, spații comerciale, piețe agroalimentare, gări, autogări etc.);
-​în cazul deplasărilor scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, pentru nevoile animalelor de companie/domestice, indiferent de loc " străzi, parcuri.
Măsurile stabilite prin hotărârea C.J.S.U Prahova vor intra în vigoare începând cu data de 10.04.2020, astfel încât populația să aibă timpul necesar pentru a se informa și a-și procura/confecționa aceste măști de protecție.

Instituția Prefectului județului Prahova
07.04.2020
UPDATE: Potrivit reprezentantilor Prefecturii Prahova, cei care nu vor respecta masura purtarii obligatorii a mastilor de protectie in spatiile publice risca sa fie sanctionati cu amenzi cuprinse intre de la 2000 si 20000, conform OUG 1/1999, art 28 (varianta actualizata).

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677