Razie in Oborul din Ploiesti. Polițiștii au verificat 83 de agenți economici și au controlat 43 de autoturisme.

23 Jul 2018 07:08
Razie in Oborul din Ploiesti. Polițiștii au verificat 83 de agenți economici și au controlat 43 de autoturisme.
Politistii prahoveni au facut, astazi, o razie de amploare in Oborul din Ploiesti. Oamenii legii au verificat 83 de agenți economici și au controlat 43 de autoturisme.
Pentru neregulile constatate oamenii legii au aplicat 77 de sancțiuni contravenționale în valoare de 221.550 lei.
Totodată, au confiscat bunuri (produse nealimentare, de igienă personală, articole de uz casnic, articole vestimentare, articole de încălțăminte, băuturi răcoritoare, bere, băuturi spirtoase, miez nucă, țigarete, pâine, pulpe pui, mezeluri, legume ) în valoare de 14.710 lei si au retras de la comercializare bunuri în valoare
1.832 lei;
In urma verificărilor efectuate la punctul de lucru din Ploiești al unei societăți comerciale din Ilfov s-a constatat că agentul economic oferea spre comercializare 55 doze bere, 47 sticle băuturi răcoritoare, 22 sticle apă plată/ minerală, 1,75 litri băutură spirtoasă, 3 saci cărbune grătar, pentru care nu a putut face dovada provenienţei.
Totodată, a fost identificată suma de 501 lei, nefiscalizată, provenită din încasările zilnice.
Reprezentantul D.S.V.S.A Ploiești a dispus retagerea de la comercializare a cantității de 24 kg preparate culinare și 33 kg materie primă și ca măsură complementară suspendarea activității punctului de lucru până la îndeplinirea condițiilor sanitar veterinare.
Pentru abaterile constatate agentul economic a fost sancționat contravențional de către polițiști cu amendă de 10.000 lei și confiscarea bunurilor menționate și a sumei de bani, iar de către reprezentantul D.S.V.S.A Prahova cu amendă în cuantum de 2000 lei.
La punctul de lucru al unei societăți comerciale din Ploiești s-a constatat că a oferit spre vânzare 81 bucăți pâine, 160 țigarete și nu a fiscalizat suma de 194 lei provenită din încasările zilnice.
Totodată s-a constatat că agentul economic a difuzat către public opere muzicale fără a deține licențe neexclusive emise de autoritățile competente.
Pentru abaterile constatate agentul economic a fost sancționat contravențional de către polițiști cu amendă de 21.500 lei și s-a dispus confiscarea bunurilor menționate și a sumei de bani.
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 44 ani, din Ploiești, care comercializa diverse bunuri culturale mobile fără a deține acte de proveniență și fără autorizațe de comercializare.
Bunurile au fost ridicate în scopul continuării verificărilor pentru a stabili dacă provind din comiterea unor fapte penale.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La majoritatea muzeelor din Europa este permisă fotografierea fără flach și fără taxa corespunzătoare. Muzeul Județean de Istorie Prahova, în toate secțiile sale din județ, practică niște prețuri exorbitante pentru fotografiere. Prin asta mai mult pierde. Pierde o oportunitate de reclamă. La secția din Valea, Muzeul ”Crama 1777”, un muzeu de excepție, ar merge un ”cetățean turmentat” în curte, fie el și din paie. Sau un fond sonor cu Maria Tănase, cu vinul ghiurghiuliu....numai să nu pună taxă și pe audio !
Bună seara, când se publica posturile vacante și calendarul de concurs? Mulțumesc.
Buna seara.m ar interesa un tort in forma de cifre pentru data de 3 august(pret,livrare la domiciliu,etc)
buna ziua, pe ce site aflam detalii privind inscrierile din sursa externa pentru ordine publica si politia rutiera ? Daca a fost aprobat Memorandumul in cat timp s-ar organiza inscrierile?
In judetul Olt se vor face angajari din sursa externa?,cand vor incepe inscrierile?
Curs valutar
EUR Euro 4.6610 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.0043 0.0010
GBP Lira sterlina 5.2661 0.0035
CHF Francul elvetian 4.0324 -0.0016
XAU Gramul de aur 160.7603 -0.2709