Razie in Oborul din Ploiesti. Polițiștii au verificat 83 de agenți economici și au controlat 43 de autoturisme.

17 Dec 2018 10:06
Razie in Oborul din Ploiesti. Polițiștii au verificat 83 de agenți economici și au controlat 43 de autoturisme.
Politistii prahoveni au facut, astazi, o razie de amploare in Oborul din Ploiesti. Oamenii legii au verificat 83 de agenți economici și au controlat 43 de autoturisme.
Pentru neregulile constatate oamenii legii au aplicat 77 de sancțiuni contravenționale în valoare de 221.550 lei.
Totodată, au confiscat bunuri (produse nealimentare, de igienă personală, articole de uz casnic, articole vestimentare, articole de încălțăminte, băuturi răcoritoare, bere, băuturi spirtoase, miez nucă, țigarete, pâine, pulpe pui, mezeluri, legume ) în valoare de 14.710 lei si au retras de la comercializare bunuri în valoare
1.832 lei;
In urma verificărilor efectuate la punctul de lucru din Ploiești al unei societăți comerciale din Ilfov s-a constatat că agentul economic oferea spre comercializare 55 doze bere, 47 sticle băuturi răcoritoare, 22 sticle apă plată/ minerală, 1,75 litri băutură spirtoasă, 3 saci cărbune grătar, pentru care nu a putut face dovada provenienţei.
Totodată, a fost identificată suma de 501 lei, nefiscalizată, provenită din încasările zilnice.
Reprezentantul D.S.V.S.A Ploiești a dispus retagerea de la comercializare a cantității de 24 kg preparate culinare și 33 kg materie primă și ca măsură complementară suspendarea activității punctului de lucru până la îndeplinirea condițiilor sanitar veterinare.
Pentru abaterile constatate agentul economic a fost sancționat contravențional de către polițiști cu amendă de 10.000 lei și confiscarea bunurilor menționate și a sumei de bani, iar de către reprezentantul D.S.V.S.A Prahova cu amendă în cuantum de 2000 lei.
La punctul de lucru al unei societăți comerciale din Ploiești s-a constatat că a oferit spre vânzare 81 bucăți pâine, 160 țigarete și nu a fiscalizat suma de 194 lei provenită din încasările zilnice.
Totodată s-a constatat că agentul economic a difuzat către public opere muzicale fără a deține licențe neexclusive emise de autoritățile competente.
Pentru abaterile constatate agentul economic a fost sancționat contravențional de către polițiști cu amendă de 21.500 lei și s-a dispus confiscarea bunurilor menționate și a sumei de bani.
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 44 ani, din Ploiești, care comercializa diverse bunuri culturale mobile fără a deține acte de proveniență și fără autorizațe de comercializare.
Bunurile au fost ridicate în scopul continuării verificărilor pentru a stabili dacă provind din comiterea unor fapte penale.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Draga moșule, Eu niciodată nu am făcut o scrisoare deoarece niciodată n am primit nimic de la Consiliul Județean Ph... În nici un an.... Anul acesta sper ca voi primi și eu ceva ca alți copii. Chiar dacă sunt mare, tot de voi depind!!!
Felicitari si urari de bine membrilor echipei Salvamont Busteni pentru care am toata pretuirea. Implicarea si daruirea lor, deseori pana la sacrificiu, porneste din dragostea lor pt. oameni. Dumnezeu sa- i intareasca si sa le ajute la toate cele bune si de folos. Aprecierea Preafericirii Sale Parintele Patriarh Daniel ma emotioneaza si confirma modestele mele cuvinte.
Cand foarte multe familii depind de material lemnos pentru a-si asigura caldura pe timp de iarna iar autoritatile nu asigura absolut nimic,nu deschid nici un depozit de unde se poate procura lemnul de foc iar distribuitorii locali privati spun ca nu pot aduce din cauza legislatiei, atunci care trebuie pedepsiti, cei prinsi ca au taiat de nevoie sau autoritatile care nu fac nimic? Tocmai in dimineata asta era o stire cum ca doi batrani au fost gasiti morti in casa, inghetati.
Asta din cauza primariei ,ca nu au facut nimic pentru cartierul Nistoresti, suntem in 2018 si nu au apa de la retea, nu au gaze, nu au strazi asfaltate, nu au nimic...
Nu zic sa nu-i pedepseasca, dar cu strainii care ne-au furat toate padurile ce faceti?
Curs valutar
EUR Euro 4.6540 0.0055
USD Dolarul SUA 4.1197 0.0336
GBP Lira sterlina 5.1867 0.0145
CHF Francul elvetian 4.1341 0.0151
XAU Gramul de aur 164.1137 0.9368