Razie, în Prahova, pentru prevenirea răspândirii COVID-19/Unde au acționat polițiștii

03 Oct 2020 10:32
Razie, în Prahova, pentru prevenirea răspândirii COVID-19/Unde au acționat polițiștii
La data de 2 octombrie a.c., aproximativ 650 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru verificarea respectării măsurilor în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.
La activitățile desfășurate, echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali au verificat modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă, cu precădere în zona centrelor comerciale, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun.
În cadrul activităților au fost controlate 189 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate 1471 persoane și verificate 575 autovehicule (dintre acestea 356 mijloace de transport public în comun).
Au fost verificate, în principal, modul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.
Astfel, au fost efectuate verificări la 108 societăți comerciale, fiind aplicate în total 115 sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 17.690 de lei. Dintre acestea, 75 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 36 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială și 4 pentru fapte de natură economică.
Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normelor de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică și să poarte mască de protecție, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.
Polițiștii verifică în mod constant modul de respectare a măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2. Aceste acțiuni au, în special, un caracter preventiv și aduc în atenția cetățenilor necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică..
sursa comunicat de presă

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677