Răzvan Stoica și vioara Stradivarius revin la Ploiești

02 Feb 2019 12:04
Răzvan Stoica și vioara Stradivarius revin la Ploiești
Solistul Răzvan Stoica se întoarce cu vioara sa Stradivarius pe scena Sălii "Ion Baciu" joi, 7 februarie 2019, la ora 19.00. Condusă de dirijorul Tiberiu Soare, orchestra simfonică are în program Uvertura "Ruslan și Ludmila" de Mikhail Glinka, Concertul nr. 2, în sol minor, op. 63, pentru vioară și orchestră de Sergei Prokofiev și Simfonia a III-a, în do minor, op. 78, de Camille Saint-Saens.
Violonistul Răzvan Stoica a studiat la Liceul de Muzică George Enescu din București cu prof. Olivia Papa, iar în particular cu maeștrii Ștefan Gheorgiu și Modest Iftinchi. După absolvire Răzvan și-a continuat studiile la Conservatorul Regal din Amsterdam (Olanda), la clasa profesor Ilya Grubert, dar a participat și la cursuri de măiestrie cu violoniștii Leonidas Kavakos, Krysztof Wegrzyn, Vadim Repin, Itzhak Perlman, Ivry Gitlis și Pinchas Zuckerman. A câștigat peste 24 de premii naționale și internaționale la competiții prestigioase, incluzând, printre altele, Concursul Perosi (Tortona), competițiile olimpice pentru vioară din România și Concursul pentru duete de la Bolzano (Italia). În anul 2009 a câștigat premiul I în cadrul "Strad Prize" la Salzburg, în Austria. În calitate de câștigător al acestui prestigios concurs, i-a fost oferită o vioară Antonius Stradivarius, manufacturată în anul 1729.
Născut la București, Tiberiu Soare este absolvent a două dintre Facultățile Universității Naționale de Muzică din București, cea de Dirijat " clasa profesorilor Ludovic Bacs și Petru Andriesei și cea de Interpretare Muzicală " tubă " clasa prof. Ion Popescu. S-a perfecționat apoi în cadrul Studiilor aprofundate " secția Dirijat Orchestră cu Horia Andreescu și a urmat cursuri de măiestrie susținute de dirijorii Alain Paris și Adrian Sunshine. Artistul își desfășoară activitatea ca dirijor din 1999, aparițiile sale în fața publicului obținând, pe lângă aplauze, aprecierea unanimă a criticilor de specialitate și a colaboratorilor. A dirijat orchestrele a numeroase Filarmonici și Teatre de Operă din țară, realizând turnee în Ungaria, Israel, Polonia, Germania și Elveția. A colaborat cu artiști de prestigiu, dintre care îi amintim pe Angela Gheorghiu, Eduard Tumagian, Viniciu Moroianu, Marin Cazacu, Alexandru Tomescu, Felicia Filip și mulți alții. Repertoriul său este vast și divers cuprinzând lucrări simfonice și vocal-simfonice. A fost dirijor al Orchestrei Operei Naționale București și dirijor principal al Orchestrelor și Corurilor Radio, a dirijat prestigioase orchestre precum Royal Philharmonic, London Philharmonic, Orchestra Radio din Praga și a colaborat cu soprana Angela Gheorghiu în cadrul unor concerte ce au avut loc la Praga, Munchen, Paris, Viena etc.
Biletele, în valoare de 30 de lei (adult), 20 lei (pensionari) și 10 lei (elevi/studenți) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală și online, pe www.filarmonicaploiesti.eu (Sursa: comunicat de presa Filarmonica Paul Constantinescu Ploiesti)

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677