"RECAPITULARE" LA RECOMANDĂRI DE VACANÅ¢Ă. CE SPUNE POLIȚIA ROMÂNĂ

17 Jun 2017 10:10
"RECAPITULARE" LA RECOMANDĂRI DE VACANÅ¢Ă. CE SPUNE POLIȚIA ROMÂNĂ
Haideți să recapitulăm recomandările preventive învățate la clasă și pe parcursul anului școlar care tocmai s-a încheiat, pentru ca vacanța mare să le fie în siguranță.

Astăzi, școlile își închid porțile pentru elevi, pentru vacanța de vară. Noi, polițiștii, le mulțumim cadrelor didactice și părinților, care au înțeles faptul că parteneriatul școală- poliție - familie este esențial pentru formarea copiilor, pentru ca cei mici să deprindă un comportament cuviincios.

Dorința noastră este ca fiecare elev să plece în vacanță cu lecția de prevenire învățată, mai ales pe linie rutieră și legată de siguranța pe internet.

Copii, pentru a fi în siguranță în vacanța mere, țineți cont de sfaturile polițiștilor:

În drumeții, nu vă îndepărtați de grup sau de persoana adultă care vă însoțește!

Nu consumați substanțe interzise și băuturi alcoolice, efectele acestora putând fi nocive pentru organism! Evitați frecventarea locurilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!

Nu primiți nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveți puține informații!

Nu vă împrieteniți cu persoane care manifestă un comportament deviant și nu intrați în anturaje dubioase!

Nu vă jucați pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă mașini (parcurile, terenurile de sport, curtea școlii sau a grădiniței etc.)!

Nu vă deplasați cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice! Când circulați cu bicicleta, evitați zonele aglomerate și arterele principale cu trafic mare!

Traversați strada numai pe trecerea de pietoni și doar la culoarea verde a semaforului!

FOTO: POLIȚIA ROMÂNĂ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil deosebit cu părinți deosebiți, mult succes în viitor
Felicitări și mult succes!
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9198 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1348 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7754 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5704 0.0000
XAU Gramul de aur 243.1200 0.0000