Regele Mihai I al României, pentru ultima oară la Castelul Peleș - GALERIE VIDEO/FOTO

14 Dec 2017 00:05
Regele Mihai I al României a fost astăzi pentru ultima dată la Castelul Peleș din Sinaia, locul de suflet al Majestății Sale, în care s-a și născut. Cortegiul funerar care transporta sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui Mihai a ajuns aici la ora 13.20, unde a rămas până la ora 18.00. Pe drum, însă, mai mulți oameni au așteptat convoiul și l-au aplaudat pe rege, unii aruncând și cu flori.
La Castelul Peleș, Regele Mihai a fost întâmpinat de garda de onoare formata din de militari ai Batalionului 21 Vânătorii de Munte Predeal. Sicriul a fost dus 8 militari din cadrul Brigăzii Mihai Viteazul București în Holul de Onoare al Castelului Peleș unde un sobor de preoți condus de Înalt Prea Sfințitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a oficiat o slujbă religioasă, la care au avut acces doar membrii Casei Regale.
După slujbă, oficialitățile care au venit cu coaroane de flori au putut intra în palat. Printre acestea se numără președintele României, Klaus Iohannis, premierul României, Mihai Tudose însosțit de miniștrii cabinetului său, Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

După ceremonia de la Castelul Peleș, sicriul cu trupul neîsuflețit al Regelului Mihai a fost dus la Palatul Elisabeta. Totodată de la castel a fost luată și coroana de oțel realizată din tunul de la Plevna.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0005
USD Dolarul SUA 4.1525 0.0261
GBP Lira sterlina 5.3881 0.0139
CHF Francul elvetian 4.5548 0.0172
XAU Gramul de aur 253.0990 1.0791