Regele Mihai I al României, pentru ultima oară la Castelul Peleș - GALERIE VIDEO/FOTO

22 Sep 2018 19:55
Regele Mihai I al României a fost astăzi pentru ultima dată la Castelul Peleș din Sinaia, locul de suflet al Majestății Sale, în care s-a și născut. Cortegiul funerar care transporta sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui Mihai a ajuns aici la ora 13.20, unde a rămas până la ora 18.00. Pe drum, însă, mai mulți oameni au așteptat convoiul și l-au aplaudat pe rege, unii aruncând și cu flori.
La Castelul Peleș, Regele Mihai a fost întâmpinat de garda de onoare formata din de militari ai Batalionului 21 Vânătorii de Munte Predeal. Sicriul a fost dus 8 militari din cadrul Brigăzii Mihai Viteazul București în Holul de Onoare al Castelului Peleș unde un sobor de preoți condus de Înalt Prea Sfințitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a oficiat o slujbă religioasă, la care au avut acces doar membrii Casei Regale.
După slujbă, oficialitățile care au venit cu coaroane de flori au putut intra în palat. Printre acestea se numără președintele României, Klaus Iohannis, premierul României, Mihai Tudose însosțit de miniștrii cabinetului său, Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

După ceremonia de la Castelul Peleș, sicriul cu trupul neîsuflețit al Regelului Mihai a fost dus la Palatul Elisabeta. Totodată de la castel a fost luată și coroana de oțel realizată din tunul de la Plevna.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Și nu sunt doar urși, ci și porci mistreți. Mare atenție!
Buna ziua,pe 22septembrie pentru o oră aveți disponibil și la ce ora?
Toți întrebați aici ce și cum.... Credeți că vă răspunde cineva.... Căutați .... Fiți pe fază, așa trebuie să fie un devărat polițist!
cand încep înscrierile pt. ordine publica din sursa externa jud. Botoșani
Va rog sa raspundeti la telefon ...multumesc
Curs valutar
EUR Euro 4.6282 -0.0328
USD Dolarul SUA 3.9551 -0.0492
GBP Lira sterlina 5.2026 -0.0635
CHF Francul elvetian 3.9909 -0.0415
XAU Gramul de aur 156.6016 -4.1587