Regele Mihai I al României, pentru ultima oară la Castelul Peleș - GALERIE VIDEO/FOTO

16 Jan 2018 17:06
Regele Mihai I al României a fost astăzi pentru ultima dată la Castelul Peleș din Sinaia, locul de suflet al Majestății Sale, în care s-a și născut. Cortegiul funerar care transporta sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui Mihai a ajuns aici la ora 13.20, unde a rămas până la ora 18.00. Pe drum, însă, mai mulți oameni au așteptat convoiul și l-au aplaudat pe rege, unii aruncând și cu flori.
La Castelul Peleș, Regele Mihai a fost întâmpinat de garda de onoare formata din de militari ai Batalionului 21 Vânătorii de Munte Predeal. Sicriul a fost dus 8 militari din cadrul Brigăzii Mihai Viteazul București în Holul de Onoare al Castelului Peleș unde un sobor de preoți condus de Înalt Prea Sfințitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a oficiat o slujbă religioasă, la care au avut acces doar membrii Casei Regale.
După slujbă, oficialitățile care au venit cu coaroane de flori au putut intra în palat. Printre acestea se numără președintele României, Klaus Iohannis, premierul României, Mihai Tudose însosțit de miniștrii cabinetului său, Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

După ceremonia de la Castelul Peleș, sicriul cu trupul neîsuflețit al Regelului Mihai a fost dus la Palatul Elisabeta. Totodată de la castel a fost luată și coroana de oțel realizată din tunul de la Plevna.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Este simplu sa faci o grainita pentru 20 de copii (teoretic) , decat sa faci o canalizare cu fonduri europene , pentru toata comuna.
-daca este destinat publicului , de ce se percepe taxa ? -tot in aceasta tara , nu departe - in bucuresti , parcurile sunt destinate gratuit cetatenilor . -ca la ploiesi ....vorba aiaaaaaa.......a lui .......!? - parol coane ............!
Felicitari tuturor celor care au muncit ca scoala sa fie "dintr-o poveste " ! Este scoala construita in 1905 la indemnul Principesei Maria , este scoala in care am invatat foarte multi sinaieni si nu credeam ca o sa vad alta schimbare .Iata ca se poate ! Inca o data felicitari celor competenti in aceasta lucrare superba !
Când incep înscrierile pt ordine publică
Sabina, cinste tie si mamei tale pt felul in care ai fost educata ! Felicitari si dascalilor tai ! Asa se poate arata ca ne-am educat, ca am evoluat ca nu facem umbra pamintului degeaba ! ....sa ramana ceva bun din urma noastra pt generatiile viiitoare !
Curs valutar
EUR Euro 4.6599 0.0343
USD Dolarul SUA 3.8182 0.0496
GBP Lira sterlina 5.2494 0.0501
CHF Francul elvetian 3.9533 0.0355
XAU Gramul de aur 163.5981 0.9231