Regele Mihai I al României, pentru ultima oară la Castelul Peleș - GALERIE VIDEO/FOTO

20 Jun 2018 20:00
Regele Mihai I al României a fost astăzi pentru ultima dată la Castelul Peleș din Sinaia, locul de suflet al Majestății Sale, în care s-a și născut. Cortegiul funerar care transporta sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui Mihai a ajuns aici la ora 13.20, unde a rămas până la ora 18.00. Pe drum, însă, mai mulți oameni au așteptat convoiul și l-au aplaudat pe rege, unii aruncând și cu flori.
La Castelul Peleș, Regele Mihai a fost întâmpinat de garda de onoare formata din de militari ai Batalionului 21 Vânătorii de Munte Predeal. Sicriul a fost dus 8 militari din cadrul Brigăzii Mihai Viteazul București în Holul de Onoare al Castelului Peleș unde un sobor de preoți condus de Înalt Prea Sfințitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a oficiat o slujbă religioasă, la care au avut acces doar membrii Casei Regale.
După slujbă, oficialitățile care au venit cu coaroane de flori au putut intra în palat. Printre acestea se numără președintele României, Klaus Iohannis, premierul României, Mihai Tudose însosțit de miniștrii cabinetului său, Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

După ceremonia de la Castelul Peleș, sicriul cu trupul neîsuflețit al Regelului Mihai a fost dus la Palatul Elisabeta. Totodată de la castel a fost luată și coroana de oțel realizată din tunul de la Plevna.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari Maria, Succes in continuare...!
Buna seara,cand incep inscrierile?
In com.Soimari-Ph stau tevile de apa si gaze in pamint de 7 ani nefolosite.Ne-au pus sa facem camine ptr controarele de apa,au montat contoarele si apa tot nu avem.Drumurile nu sint marcate si semnalizate,iluminat public gasesti doar in fata portilor smekerilor din primarie.Haznalele sint deversate in paraul care trece prin comuna,santurile pline de iarba si gunoaie.Ptr ce platim taxe si impozite?Cei care beneficiaza de aj.sociale ce fac ?
Sunt mândră de acest partid care este aproape de oameni,De nevoile acestora de felul cum se dezvolta frumosul nostru oraș natal,De felul cum cei din conducere stau de vb cu cetățenii orașului Doresc mult succes celor care fac parte din acest partid si realizari cat mai multe.Succes
Bună ziua.Pe un frigider sau o mașină de spălat la un centru de colectare fier vechi primești câteva zeci de lei. Cred ca dacă ați acorda ceva ( bonuri valorice sau vauchere)ați avea succes mai mare.
Curs valutar
EUR Euro 4.6587 0.0001
USD Dolarul SUA 3.9497 -0.0021
GBP Lira sterlina 5.2940 0.0103
CHF Francul elvetian 4.0139 0.0072
XAU Gramul de aur 164.8718 0.2994