Regele Mihai I al României, pentru ultima oară la Castelul Peleș - GALERIE VIDEO/FOTO

15 Dec 2018 02:05
Regele Mihai I al României a fost astăzi pentru ultima dată la Castelul Peleș din Sinaia, locul de suflet al Majestății Sale, în care s-a și născut. Cortegiul funerar care transporta sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui Mihai a ajuns aici la ora 13.20, unde a rămas până la ora 18.00. Pe drum, însă, mai mulți oameni au așteptat convoiul și l-au aplaudat pe rege, unii aruncând și cu flori.
La Castelul Peleș, Regele Mihai a fost întâmpinat de garda de onoare formata din de militari ai Batalionului 21 Vânătorii de Munte Predeal. Sicriul a fost dus 8 militari din cadrul Brigăzii Mihai Viteazul București în Holul de Onoare al Castelului Peleș unde un sobor de preoți condus de Înalt Prea Sfințitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a oficiat o slujbă religioasă, la care au avut acces doar membrii Casei Regale.
După slujbă, oficialitățile care au venit cu coaroane de flori au putut intra în palat. Printre acestea se numără președintele României, Klaus Iohannis, premierul României, Mihai Tudose însosțit de miniștrii cabinetului său, Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

După ceremonia de la Castelul Peleș, sicriul cu trupul neîsuflețit al Regelului Mihai a fost dus la Palatul Elisabeta. Totodată de la castel a fost luată și coroana de oțel realizată din tunul de la Plevna.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari si urari de bine membrilor echipei Salvamont Busteni pentru care am toata pretuirea. Implicarea si daruirea lor, deseori pana la sacrificiu, porneste din dragostea lor pt. oameni. Dumnezeu sa- i intareasca si sa le ajute la toate cele bune si de folos. Aprecierea Preafericirii Sale Parintele Patriarh Daniel ma emotioneaza si confirma modestele mele cuvinte.
Cand foarte multe familii depind de material lemnos pentru a-si asigura caldura pe timp de iarna iar autoritatile nu asigura absolut nimic,nu deschid nici un depozit de unde se poate procura lemnul de foc iar distribuitorii locali privati spun ca nu pot aduce din cauza legislatiei, atunci care trebuie pedepsiti, cei prinsi ca au taiat de nevoie sau autoritatile care nu fac nimic? Tocmai in dimineata asta era o stire cum ca doi batrani au fost gasiti morti in casa, inghetati.
Asta din cauza primariei ,ca nu au facut nimic pentru cartierul Nistoresti, suntem in 2018 si nu au apa de la retea, nu au gaze, nu au strazi asfaltate, nu au nimic...
Nu zic sa nu-i pedepseasca, dar cu strainii care ne-au furat toate padurile ce faceti?
L-ati gasit tocmai pe descalificatul nepot al Regelui Mihai chiar de catre acesta pentru lipsa caracterului moral si a lipsei de modestie si chibzuinta atat de necesare pentru a reprezenta casa regala????Exprincipele nu mai are nicio ,,valoare,, oficiala! A avut calitatea de Principe dar a terfelit-o in intimitati degradante si dezonorante cu bicicliste si prin actiunea grobiana de tentativa de violare de domiciliu si agresiune la locuinta bunicului sau.Faptul ca are o consoarta nu schimba cu nimic calitatea lui morala,dimpotriva,dezvaluie ca si cea a consoartei e la fel.
Curs valutar
EUR Euro 4.6540 0.0055
USD Dolarul SUA 4.1197 0.0336
GBP Lira sterlina 5.1867 0.0145
CHF Francul elvetian 4.1341 0.0151
XAU Gramul de aur 164.1137 0.9368