Regia Națională a Pădurilor " Romsilva a alocat, în 2018, un buget de 167,4 milioane de lei pentru regenerarea pădurilor

27 Dec 2018 14:09
Regia Națională a Pădurilor " Romsilva a alocat, în 2018, un buget de 167,4 milioane de lei pentru regenerarea pădurilor
Suprafața de pădure regenerată, în 2018, de RNP Romsilva a fost de 14.083 hectare, cu 1.202 hectare mai mult decât suprafața planificată la începutul anului, deși condițiile meteorologice nu au favorizat plantarea puieților forestieri. Astfel, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și toamnă, au fost efectuate regenerări naturale pe 9.501 hectare și regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri, pe 4.582 de hectare. Pentru lucrările de regenerare a pădurilor din acest an, Regia Națională a Pădurilor " Romsilva a alocat un buget de 167,4 milioane de lei.
De asemenea, au fost efectuate lucrări de completări în plantații pe 1.760 de hectare și lucrări de refacere în urma calamităților pe 191 de hectare. În cele două campanii de împăduriri au fost plantați aproximativ 25,5 milioane puieți forestieri. Regia Națională a Pădurilor " Romsilva a achiziționat din fondul de conservare și regenerare, în numele Statului român, o suprafață totală de 1.445,63 de hectare de terenuri forestiere, păduri aflate în proprietate privată, alocând în acest scop 12,16 milioane lei.
În ceea ce privește înființarea de perdele forestiere menționăm că, în primăvara acestui an, Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, prin Direcția Silvică Călărași a înființat perdele forestiere de protecție a drumurilor naționale pe suprafața de 8,2 ha pe raza localităților Dor Mărunt și Jegălia.
De asemenea, în 2018, au fost demarate proceduri de expropriere a unor imobile proprietate privată, suprafața totală a acestora fiind de 176 de hectare. Măsura a fost necesară în vederea înființării de perdele forestiere de protecție a autostrăzii A2 și a unor drumuri naționale.
Zonele vizate se află pe raza localităților Medgidia, Ciocârlia, Murfatlar, Bărăganu, Cumpăna și Valul lui Traian (județul Constanța), Lehliu Gară, Ileana, Lehliu Sat, Lupșanu, Vlad Țepeș, Independența, Grădiștea, Perișoru, Ștefan cel Mare, Borcea Dragoș Vodă, Vâlcelele și Dragalina (județul Călărași), precum și raza localităților aferente drumului national DN2B (județul Brăila).
În acest an, Regia Națională a Pădurilor " Romsilva a alocat din fonduri proprii un buget de de 62,4 milioane de lei, pentru investiții în centre de producție, pepiniere, amenajări piscicole și vânătorești.
Din fondul de accesabilizare au fost realizați 37 de kilometri noi de drumuri forestiere, alți 240 de kilometri de drumuri forestiere fiind reabilitați, cu o investiție totală de 93 milioane lei. Regia Națională a Pădurilor " Romsilva administrează o rețea de drumuri forestiere cu o lungime totală de 26.562 de kilometri și 67 de kilometri de cale ferată forestieră.
Prin programul de investiții cu fonduri de la Bugetul de stat au fost cheltuiți 12,45 milioane lei pentru punerea în funcțiune a trei obiective de corectare a torenților cu o lungime de 5,43 kilometri de albie corectată, pentru reabilitarea a patru drumuri forestiere, pe o lungime cumulată de 50,6 kilometri și lucrări de reconstrucție ecologică în Insula Mare a Brăilei, pe o suprafață de 1.779,7 hectare. Programul de investiții din creditele externe, de 2,4 milioane de lei, a fost realizat în proporție de 99,2%, fiind reabilitate două drumuri forestiere, cu o lungime cumulată de 36,8 kilometri.

sursa Comunicat de presa Ministerul Apelor și Pădurilor

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677