Regim special pentru animalele de la Zoo Bucov. Unele suportă cu greu căldura (GALERIE FOTO/VIDEO)

29 Jun 2017 16:11
Animalele Grădinii Zoologice Bucov au un regim special în această perioadă caniculară. Angajații grădinii au grijă în primul rând să le ofere apă proaspătă la două - trei ore, iar o mare parte din rația de mâncare să conțină alimente bogate în apă. Vorbim despre legume și fructe, iar pentru ierbivore masă verde și crengi de salcie la discreție. Asta pentru evitarea deshidratării.
În aceste zile cu temperaturi foarte ridicate, animalele ies dimineața și apoi se adăpostesc în zone umbroase. Ba chiar în această perioadă animalele obișnuiesc să se întindă pe ciment acolo unde adăposturile au și zone betonate.
Cele mai afectate animale de la Zoo Bucov sunt iacii și lamele întrucât provin din zone de munte. De aceea, lamele, dar și oile au fost tunse pentru a suporta mai ușor căldura.
În adăposturile porcilor, bivolilor și cerbilor, au fost săpate șanțuri și puse furtunuri cu apă astfel încât animalele să se poată bălăci toată ziua. La fel și urșii au bazine cu apă. Angajații grădinii zoologice le-au pus vase cu apă inclusiv porumbeilor și papagalilor.
La Grădina Zoologică Bucov sunt adăpostite aproximativ 600 de animale din peste 55 de specii.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
VA ROG SA IMI SPUNETI CAND SE DESCHIDE CENTRUL DE VACCINARE DE LA SCOALA GENERALA NR 28,SALA DE SPORT.
la multyi ani cu multa sananate.noi sucese, fericire si iubitre
Felicitari pentru organizarea si functionarea centrului de vaccinari din cadrul spitalului Boldescu, Ploiesti.M-am vaccinat pe data de 22.01.2021, orele 18.Totul s-a derulat la ora fixata, fara intarzieri,cu mult profesionalism si amabilitate[trei doamne asistente si dr. Luchian].Aproape ca nu-mi venea sa cred ca se poate si la noi asa!!
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0002
USD Dolarul SUA 4.0195 0.0090
GBP Lira sterlina 5.4869 -0.0023
CHF Francul elvetian 4.5190 -0.0038
XAU Gramul de aur 239.1954 -0.8098