Regim special pentru animalele de la Zoo Bucov. Unele suportă cu greu căldura (GALERIE FOTO/VIDEO)

29 Jun 2017 16:11
Animalele Grădinii Zoologice Bucov au un regim special în această perioadă caniculară. Angajații grădinii au grijă în primul rând să le ofere apă proaspătă la două - trei ore, iar o mare parte din rația de mâncare să conțină alimente bogate în apă. Vorbim despre legume și fructe, iar pentru ierbivore masă verde și crengi de salcie la discreție. Asta pentru evitarea deshidratării.
În aceste zile cu temperaturi foarte ridicate, animalele ies dimineața și apoi se adăpostesc în zone umbroase. Ba chiar în această perioadă animalele obișnuiesc să se întindă pe ciment acolo unde adăposturile au și zone betonate.
Cele mai afectate animale de la Zoo Bucov sunt iacii și lamele întrucât provin din zone de munte. De aceea, lamele, dar și oile au fost tunse pentru a suporta mai ușor căldura.
În adăposturile porcilor, bivolilor și cerbilor, au fost săpate șanțuri și puse furtunuri cu apă astfel încât animalele să se poată bălăci toată ziua. La fel și urșii au bazine cu apă. Angajații grădinii zoologice le-au pus vase cu apă inclusiv porumbeilor și papagalilor.
La Grădina Zoologică Bucov sunt adăpostite aproximativ 600 de animale din peste 55 de specii.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 -0.0008
USD Dolarul SUA 4.1289 -0.0167
GBP Lira sterlina 5.3552 -0.0365
CHF Francul elvetian 4.5467 0.0003
XAU Gramul de aur 253.0441 -1.7365