Regim special pentru animalele de la Zoo Bucov. Unele suportă cu greu căldura (GALERIE FOTO/VIDEO)

29 Jun 2017 16:11
Animalele Grădinii Zoologice Bucov au un regim special în această perioadă caniculară. Angajații grădinii au grijă în primul rând să le ofere apă proaspătă la două - trei ore, iar o mare parte din rația de mâncare să conțină alimente bogate în apă. Vorbim despre legume și fructe, iar pentru ierbivore masă verde și crengi de salcie la discreție. Asta pentru evitarea deshidratării.
În aceste zile cu temperaturi foarte ridicate, animalele ies dimineața și apoi se adăpostesc în zone umbroase. Ba chiar în această perioadă animalele obișnuiesc să se întindă pe ciment acolo unde adăposturile au și zone betonate.
Cele mai afectate animale de la Zoo Bucov sunt iacii și lamele întrucât provin din zone de munte. De aceea, lamele, dar și oile au fost tunse pentru a suporta mai ușor căldura.
În adăposturile porcilor, bivolilor și cerbilor, au fost săpate șanțuri și puse furtunuri cu apă astfel încât animalele să se poată bălăci toată ziua. La fel și urșii au bazine cu apă. Angajații grădinii zoologice le-au pus vase cu apă inclusiv porumbeilor și papagalilor.
La Grădina Zoologică Bucov sunt adăpostite aproximativ 600 de animale din peste 55 de specii.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677