Regulament pentru pășunat, aprobat de Consiliul Local Rîfov

02 May 2018 10:40
Regulament pentru pășunat, aprobat de Consiliul Local Rîfov
Potrivit Regulamentului pentru pășunat adoptat de Consiliul Local Rîfov, perioada de păsunat începe anual la 1 mai si se sfârseste la 15 octombrie.
Este interzis:
-pasunatul neautorizat sau introducerea animalelor pe pajisti in afara perioadei de pasunat;
- păşunatul cu animale care nu sunt înregistrate în RNE ori în registrul agricol;
- introducerea pe pajişti a unor specii de animale, altele decât cele stabilite prin contract;
- introducerea animalelor la păşunat pe pajişti, fără ca proprietarii acestora să deţină contracte de închiriere/concesionare;
- neîndeplinirea de către deţinătorii ori utilizatorii de pajişti a obligaţiilor prevăzute în contract;
- păşunatul animalelor bolnave;
- nerespectarea bunelor condiţii agricole si de mediu;
- circulaţia pe pajişti cu orice alte mijloace de transport ,inclusiv cu atelaje ,altele decat cele folosite pentru activitati agricole de catre cel care utilizeaza pajistea ,cu exceptia circulatiei cu orice mijloace de transport in situatii de urgenta generate de calamitati ,accidente de orice natura,precum si cu autovehicule ,motociclete si ATV-uri sau mopede in vederea organizarii de activitati sportive,de recreere si turism,cu acordul detinatorului sau al utilizatorului ,in conditiile legii.
- arderea vegetatiei pajiştilor permanente fara respectarea legislatiei in vigoare;
-pasunatul pe terenuri neingradite;
-pasunatul cu animale din alte localitati fara acordul medicului veterinar din comuna si al primariei
- alte abateri prevăzute de acte normative în vigoare si care ar distruge flora si fauna pajistilor din Comuna Rifov;
Păşunatul neautorizat ori care nu respectă normele în vigoare, se sancţionează potrivit Ordonanţei de Urgentă nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea si exploatarea pajiştilor completata de Legea 44/2018 precum si a altor acte normative în vigoare.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0005
USD Dolarul SUA 4.1525 0.0261
GBP Lira sterlina 5.3881 0.0139
CHF Francul elvetian 4.5548 0.0172
XAU Gramul de aur 253.0990 1.0791