RETEA DE PROXENETISM SI TRAFIC DE MINORI DESTRUCTURATA

26 Mar 2015 13:31
RETEA DE PROXENETISM SI TRAFIC DE MINORI DESTRUCTURATA
Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Craiova au descins astăzi, la membrii unei grupări infracționale, specializată în trafic de minori și proxenetism. Aceștia sunt bănuiți că ar fi exploatat sexual mai multe tinere, atât în țară, cât și în străinătate.

În această dimineață, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova și Procurorii D.I.I.C.O.T. " Serviciul Teritorial Craiova au efectuat 15 percheziții domiciliare, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în trafic de minori și proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2014 " martie 2015, membrii grupării ar fi recrutat mai multe minore, pe care le-ar fi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituției, pe raza muncipiului Craiova și în Italia, Germania sau Irlanda, încasând bani obținuți din aceste activități.

În cazul unor victime, recrutarea, adăpostirea și/sau transportarea în scopul exploatării sexuale s-ar fi realizat prin inducere în eroare (promisiuni de concubinaj/căsătorie) sau prin constrângere fizică și psihică.

Totodată, o parte dintre victime ar fi fost trecute fraudulos frontiera de stat de către membrii grupării, prin prezentarea unor acte de identitate false sau declarații false de consimțământ ale părinților la plecarea în străinătate a copilului minor.

La sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Craiova au fost aduse, în vederea audierii, 11 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informații și Protecție Internă.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9250 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1340 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7441 0.0000
CHF Francul elvetian 4.4992 0.0000
XAU Gramul de aur 238.2808 0.0000