Rezultate controale efectuate in Prahova in ultimele 48 de ore pentru verificarea respectarii masurilor de prevenire a raspandirii virusului SARS-COV-2

25 Oct 2020 11:51
Comunicat Politia Prahova: În ultimele 48 de ore, aproximativ 1.000 de polițiști, jadarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, ai Direcției de Sănătate Publică Prahova și reprezentanți ai autorităților locale au acționat pentru verificarea respectării măsurilor în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.
În cadrul activităților au fost controlate peste 1.000 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate peste 7.000 de persoane și verificate peste 1.400 de autovehicule (dintre acestea peste 600 mijloace de transport public în comun). Pe parcursul activităților de control, polițiștii aduc la cunoștință cetățenilor necesitatea, dar și obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise din județul Prahova, cum ar fi: piețe, târguri/oboare, gări, autogări, stații pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepția persoanelor care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante și a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.
Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, având în vedere Hotărârea nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
De asemenea, noaptea trecută, în Ploiești și comunele Blejoi, Păulești, Târgșoru Vechi și Bucov s-a desfășurat o acțiune cu forțe mărite, la nivelul municipiului Ploiești fiind suplimentate efectivele zilnice aflate în serviciu, inclusiv cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova. În cadrul acțiunii au fost verificate 30 de societăți comerciale, 123 de auto verificate și 163 de persoane au fost legitimate, fiind aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 23.000 de lei.
Vă amintim de TELVERDE " 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19. Reamintim cetățenilor că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului Nr. 856/2020, în această perioadă nu este permisă organizarea evenimentelor private.
Exemple:
- Aseară, în jurul orei 20:00, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Blejoi s-au autosesizat cu privire la un eveniment privat, desfășurat în comuna Târgșoru Vechi. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au stabilit că în incinta locației avea loc un botez la care participau aproximativ 50 de persoane. Forțele de ordine au întrerupt evenimentul, iar persoanele indentificate s-au conformat indicațiilor transmise de polițiști. În urma intervenției, polițiștii au sancționat contravențional organizatorul evenimentului pentru nerespectarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

- Tot aseară, în jurul orei 22:00, polițiști din cadrul Poliției orașului Mizil au oprit desfășurarea unui eveniment privat, în comuna Vadu-Săpat. Din cercetări, a reieșit faptul că în incinta unui local, aproximativ 30 de persoane sărbătoreau o cununie civilă. Participanților la eveniment li s-a adus la cunoștință prevederile Legii nr.55/2020, aceștia conformându-se indicațiilor polițiștilor și părăsind locația. Administratorul localului a sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii nr.55/2020.

- În cursul nopții, polițiști din cadrul IPJ Prahova au oprit desfășurarea a două evenimente private, unul desfășurat în Ploiești iar cel de-al doilea pe raza comunei Târgșoru Vechi. Din cercetări, a reieșit faptul că în incinta unui local din Ploiești, aproximativ 38 de persoane sărbătoreau un botez, iar în comuna Târgșoru Vechi aproximativ 30 de persoane participau la o cununie civilă. Ambele evenimente au fost oprite, iar administratorii au fost sancționați contravențional conform Legii nr.55/2020, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, respectiv 5.000 de lei.
Asigurăm cetățenii că suntem prezenți la datorie!

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Felicitări, cu seriozitate și perseverență, mereu se va ridica valoarea liceului, a cadrelor didactice și a absolvenților lui !
Sunt una din multele chimiste care su avut o ca idol. I am fost vecina si prietena de peste 30 ani. Cu toate ca nu am fost eleva domniei sale ne a unit in aceasta prietrnie pasiunea pentru chimie. Un specialist in a preda chimia tinerlor intr un mod original care te făcea sa iubesti aceasta materie. Lucra pentru editarea manualelor cu pasiune si dedicare cum nu am intalnit in lunga mea activitate de project manager in proiectarea instalatiilor din rafinarii. A fost un om de o moralitate desavarsita. profesorul Olga Petrescu = profesorul Nenitescu, pentru noi chimistii. Stimata Doamna si prietena Olga imi vei lipsi. Dumnezeu sa te aibă in paza. Sa ajungi cu liniste in lumea vesniciei.
Doamna profesoară Olga Petrescu a fost sufletui întâlnirii noastre de 45 de ani de la terminarea liceului.Imi exprim regretul pentru pierderea pe care am suferit-o noi toți elevii Colegiului Național I.L.Caragiale din Ploiesti Dumnezeu s-o odihnească în pace.
Curs valutar
EUR Euro 4.9268 0.0012
USD Dolarul SUA 4.0326 -0.0201
GBP Lira sterlina 5.7268 0.0133
CHF Francul elvetian 4.4926 -0.0059
XAU Gramul de aur 242.2201 1.3219