Rezultate controale, în Prahova, în zonele de agrement și turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, piețe, transport public

05 Jul 2020 15:55
ACȚIUNI PENTRU VERIFICAREA RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE SANITARĂ ÎN ZONELE AGLOMERATE

Activățile de control, desfășurate în sistem integrat de echipele mixte formate din reprezentanți ai instituțiilor publice cu atribuții în domeniu, au continuat și în cursul zilei de ieri în scopul prevenirii, verificării și sancționării faptelor care duc la răspândirea virusului SARS-CoV-2 și încălcarea normelor privind contextul actual.
Astfel, aproximativ 400 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino“ al Județului Prahova, Direcției de Sănătate Publică Prahova, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au desfășurat activități de verificare a respectării normelor legale impuse pentru perioada stării de alertă, în zonele de agrement și turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, piețe, transport public.
În cadrul activităților au fost verificate 169 de obiective/locații, dintre acestea 109 societăți comerciale și 10 mijloace de transport în comun, fiind legitimate peste 450 de persoane și verificate în total 94 de autovehicule.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale, dintre care 11 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, 28 pentru fapte de natură economică, 69 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea nr. 61/1991, valoarea totală a amenzilor fiind de 75.600 lei.
Cu ocazia activităților desfășurate, au fost depistate 10 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală (nu au purtat masca de protecție), acestea fiind sancționate contravențional (avertisment) și o societate comercială care nu a respectat măsura privind suspendarea consumului produselor alimentare și al băuturilor alcolice și nealcolice, în spațiile comune de servire a mesei, din interiorul clădirilor.
✓ În Bușteni, au fost depistate patru persoane care consumau băuturi alcoolice și nealcoolice în interiorul unei cafenele. Atât cele patru persoane, cât și administratorul societății au fost avertizați cu privire la respectarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55/2020 și a actelor normative complementare, în contextul pandemiei de COVID-19.
Totodată, au fost executate și controale în trafic privind respectarea normelor de circulație rutieră pe drumurile publice, fiind aplicate peste 180 de sancțiuni conducătorilor auto care nu au respectat prevederile O.U.G. nr.195/2002.
✓ Astfel, a fost depistat un bărbat care conducea un autovehicul pe drunurile publice, deși consumase băuturi alcoolice, rezultatul testării cu aparatul etilotest fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.
Activitățile de acest gen vor continua, în perioada următoare efectivele și mijloacele tehnice din teren fiind suplimentate.
Mulțumim tuturor celor care au respectat normele specifice prevenirii și combaterii răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.
www.ph.politiaromana.ro​​​COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8347 -0.0012
USD Dolarul SUA 4.1033 -0.0096
GBP Lira sterlina 5.3722 0.0020
CHF Francul elvetian 4.4909 0.0026
XAU Gramul de aur 262.6798 -6.0223