Rezultatele la Evaluarea Nationala, în Prahova, după contestatii

29 Jun 2020 15:08
Rezultatele la Evaluarea Nationala, în Prahova, după contestatii
Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a, obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, sesiunea 2 – 27 iunie, 2020
Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, la nivelul județului Prahova proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 80,09 (5132 de candidați), ceea ce înseamnă o creștere a acestui număr față de rezultatele inițiale. Numărul candidaților cu media generală de 10 a rămas neschimbat: 12.
La proba de Limba și literatura română, 5635 de candidați (88 %) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 85 de candidați au obținut nota 10.
La Matematică, 4818 de candidați (75,2 %) au primit note mai mari sau egale cu 5(cinci), iar dintre aceștia, 105 de candidați au obținut nota 10.
Au fost depuse 781 de contestații.
Rata de participare la evaluarea națională a fost de 95 %: 6401 de candidați prezenți (dintr-un total de 6734 de candidați înscriși). Nu au existat cazuri de elevi eliminați din motive de fraudă.
Examenul de evaluare națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.
Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 8 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).
foto ilustrativ https://jurnaluldearges.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Nu e mare deranj ca, o dată pe zi, să vină cu o cisternă şi să spele. Prezenţa porumbeilor, în afară de faptul că este o imagine încântătoare, este şi un semn că oraşul este încă sănătos, cu toată poluarea care îl opresează. Nu condamnaţi porumbeii, ci nepăsarea!
Dar apa calda in scoala cand o sa asigurati? Sc. Emil Palade din vest nu are apa calda, nici la scoala nici la gradinita.
Acesta este tatal meu !💞🤗*
Ăsta e tatăl meu🤗❤️
Curs valutar
EUR Euro 4.8582 0.0000
USD Dolarul SUA 4.0972 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3220 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5132 0.0000
XAU Gramul de aur 257.4245 0.0000