Risc de avalansa, in Bucegi

25 Jan 2018 09:18
Risc de avalansa, in Bucegi
Este risc de avalansa, in Bucegi, avetizeaza meteorologii. La altitudini de peste 1800 m: este risc mare, si anume 4, pe o scara de 1 la 5. Cresterea valorilor termice şi insolaţia vor determina tasarea şi umezirea uşoară a zăpezii la suprafaţă. Noaptea se vor forma cruste subţiri de îngheţ. În partea superioară a stratului se regăsesc cca. 60...70 cm de zăpadă puţin stabilizată, cu rezistenşă scăzută şi coeziune slabă între cristale. Aceast strat poate aluneca cu
uşurinţă peste straturile şi crustele de gheaţă mai vechi, aflate dedesubt. Declanşarea avalanşelor este posibilă spontan dar şi la suprasarcini slabe, din cauza cantităţii mari de zăpadă cu grad redus de stabilitate, din partea superioara.
La altitudini mai mici de 1800 m: riscul este insemnat, de 3, pe o scara de 1 la 5. Sub acţiunea insolaţiei şi a
temperaturilor care în cursul zilei vor deveni pozitive, stratul de la suprafaţă, se va umezi semnificativ. Pe versanţii cu grad mai mare de înclinare, precum şi în zonele adăpostite unde există acumulări însemnate de zăpadă, riscul de declanşare a avalanşelor de dimensiuni mici sau medii va fi accentuat mai ales în condiţii de supraîncărcări. Spontan se pot declanşa curgeri sau avalanşe de topire.
Riscul este valabil pentru masivele Bucegi şi Făgăraş.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8747 0.0001
USD Dolarul SUA 4.1588 0.0063
GBP Lira sterlina 5.4016 0.0135
CHF Francul elvetian 4.5641 0.0093
XAU Gramul de aur 251.2556 -1.8434