Risc de avalansa, in Bucegi. Atentie maxima

05 Mar 2018 09:38
Risc de avalansa, in Bucegi. Atentie maxima
Potrivit meteorologilor, este risc insemnat de avalansa, in Bucegi. ANMH a emis un buletin de atentionare valabil pentru masivele Bucegi şi Făgăraş (versantul nordic), valabil pana astazi, la ora 20.
La altitudini de peste 1800 m: RISC ÎNSEMNAT (3): Ninsorile în general slabe nu vor aduce modificări însemnate în structura stratului de zăpadă. Se menţine însă riscul declanşării avalanşelor mai ales în condiţii de supraîncărcare, pe pantele suficient de înclinate, unde sunt formate plăci de vânt.
La altitudini mai mici de 1800 m: RISC ÎNSEMNAT (3): Zăpada din partea superioară s-a tasat în ultimele zile, iar încălzirea vremii din cursul zilei de luni va favoriza topirea şi umezirea acesteia, astfel încât, în special pe pantele suficient de înclinate, se pot declanşa avalanşe de suprafaţă, în special la supraîncărcarea cu turişti sau schiori, în anumite situaţii putând fi angrenate şi porţiuni din straturile aflate dedesubt.
foto cu caracter ilustrativ: ZiuaNews.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8731 -0.0013
USD Dolarul SUA 4.1224 0.0079
GBP Lira sterlina 5.3888 0.0039
CHF Francul elvetian 4.5473 -0.0012
XAU Gramul de aur 252.3262 -0.2476