Romfilatelia comemorează tragica dispariție a Prințesei Diana prin emisiunea de mărci poștale Prințesa Diana, In memoriam, 20 de ani

29 Aug 2017 13:44
31 august este ziua în care ne amintim cu tristețe de tragica dispariție a Prințesei Diana, supranumită 'Prințesa inimilor'.

Romfilatelia comemorează la data de 31 august 2017 tragica dispariție a Prințesei Diana prin emisiunea de mărci poștale Prințesa Diana, In memoriam, 20 de ani ce reprezintă un supratipar al emisiunii DIANA — PRINȚESĂ DE WALES din anul 1999.

La 20 ani de la tragicul accident ce a avut loc în tunelul din Paris în care și-a pierdut viața, Lady Diana continuă să fie iubită de britanici, de întreaga lume. Fântâna comemorativă dedicată 'Prințesei inimilor' din Londra este loc de pelerinaj unde oamenii aduc flori, suveniruri, în amintirea celei mai îndrăgite prințese britanice.

Diana Frances Spencer, s-a născut la 1 iulie 1961, la Sandringham, Norfolk și de mică a avut înclinații spre muzică și dans, a studiat baletul și a crescut dorind să devină balerină. De asemenea, a fost pasionată de înot, scufundări, hochei, tenis și schi.

La 29 iulie 1981 la Catedrala St. Paul, a avut loc nunta de basm dintre Lady Diana Spencer și Prințul Charles, și astfel, Diana Frances Spencer devine Lady Diana, Prințesă de Wales.

Manifestându-se încă din primii ani după căsătorie ca reprezentant al Casei Windsor, ea s-a consacrat acțiunilor umanitare, în special în slujba copiilor, mai ales a celor defavorizați.

Activitatea în sprijinul bolnavilor de HIV, a făcut-o extrem de populară. Alte probleme care i-au atras atenția prințesei au fost: cancerul, oamenii nevoiași, sărăcia, bolile mentale și abuzul de droguri.

În anul 1989, Lady Diana a inaugurat la Londra 'Centrul Landmark Aids', centru ce oferă ajutor pacienților infectați cu HIV. Ulterior a devenit protector al National AIDS Trust.

De-a lungul anilor a coordonat mai multe organizații și manifestări, printre care: 'Festivalul de Muzică și Artă' de la Swansea, 'Școala Regală pentru nevăzători și Asociația britanică a surzilor', organizația 'Help the Aged', Fondul 'Malcolm Sargent' pentru copiii bolnavi de cancer, 'Organizația de Cruce Roșie a tineretului', 'Baletul londonez', 'Academia Regală de Muzică'.

Tragicul accident din 31 august 1997 a întristat și șocat întreaga lume. Ziua dispariției prințesei, dincolo de lacrimi și emoții, a rămas unul dintre cele mai tulburătoare momente ale secolului XXI.

Emisiunea filatelică comemorativă este reprezentată de un timbru cu valoarea nominala de 8 Lei machetat în bloc de 4 cu manșetă ilustrată, ce are aplicate elemente de folio magenta pentru realizarea supratiparului, și Plicul Prima Zi a emisiunii.

Începând de joi, 31 august 2017, emisiunea filatelică Prințesa Diana, In memoriam, 20 de ani este disponibilă în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8741 0.0010
USD Dolarul SUA 4.1264 0.0040
GBP Lira sterlina 5.3742 -0.0146
CHF Francul elvetian 4.5376 -0.0097
XAU Gramul de aur 252.0199 -0.3063