Romfilatelia comemorează tragica dispariție a Prințesei Diana prin emisiunea de mărci poștale Prințesa Diana, In memoriam, 20 de ani

29 Aug 2017 13:44
31 august este ziua în care ne amintim cu tristețe de tragica dispariție a Prințesei Diana, supranumită 'Prințesa inimilor'.

Romfilatelia comemorează la data de 31 august 2017 tragica dispariție a Prințesei Diana prin emisiunea de mărci poștale Prințesa Diana, In memoriam, 20 de ani ce reprezintă un supratipar al emisiunii DIANA — PRINȚESĂ DE WALES din anul 1999.

La 20 ani de la tragicul accident ce a avut loc în tunelul din Paris în care și-a pierdut viața, Lady Diana continuă să fie iubită de britanici, de întreaga lume. Fântâna comemorativă dedicată 'Prințesei inimilor' din Londra este loc de pelerinaj unde oamenii aduc flori, suveniruri, în amintirea celei mai îndrăgite prințese britanice.

Diana Frances Spencer, s-a născut la 1 iulie 1961, la Sandringham, Norfolk și de mică a avut înclinații spre muzică și dans, a studiat baletul și a crescut dorind să devină balerină. De asemenea, a fost pasionată de înot, scufundări, hochei, tenis și schi.

La 29 iulie 1981 la Catedrala St. Paul, a avut loc nunta de basm dintre Lady Diana Spencer și Prințul Charles, și astfel, Diana Frances Spencer devine Lady Diana, Prințesă de Wales.

Manifestându-se încă din primii ani după căsătorie ca reprezentant al Casei Windsor, ea s-a consacrat acțiunilor umanitare, în special în slujba copiilor, mai ales a celor defavorizați.

Activitatea în sprijinul bolnavilor de HIV, a făcut-o extrem de populară. Alte probleme care i-au atras atenția prințesei au fost: cancerul, oamenii nevoiași, sărăcia, bolile mentale și abuzul de droguri.

În anul 1989, Lady Diana a inaugurat la Londra 'Centrul Landmark Aids', centru ce oferă ajutor pacienților infectați cu HIV. Ulterior a devenit protector al National AIDS Trust.

De-a lungul anilor a coordonat mai multe organizații și manifestări, printre care: 'Festivalul de Muzică și Artă' de la Swansea, 'Școala Regală pentru nevăzători și Asociația britanică a surzilor', organizația 'Help the Aged', Fondul 'Malcolm Sargent' pentru copiii bolnavi de cancer, 'Organizația de Cruce Roșie a tineretului', 'Baletul londonez', 'Academia Regală de Muzică'.

Tragicul accident din 31 august 1997 a întristat și șocat întreaga lume. Ziua dispariției prințesei, dincolo de lacrimi și emoții, a rămas unul dintre cele mai tulburătoare momente ale secolului XXI.

Emisiunea filatelică comemorativă este reprezentată de un timbru cu valoarea nominala de 8 Lei machetat în bloc de 4 cu manșetă ilustrată, ce are aplicate elemente de folio magenta pentru realizarea supratiparului, și Plicul Prima Zi a emisiunii.

Începând de joi, 31 august 2017, emisiunea filatelică Prințesa Diana, In memoriam, 20 de ani este disponibilă în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Vreau sa ma vaccinez
Buna ziua, M-am programat pe platforma pentru vaccinare si am obtinut programare pe 22 01 2021 la ora 18. Am 75 ani si sunt din Bucuresti. Avand in vedere cele specificate mai sus, as vrea sa stiu daca: - centrul este intr-adevar functional - programarea mea la ora 18 se incadreaza in programul de functionare al centrului localizat in fostul liceu Ludovic Mrazek , cladire corp II dm str Mihai Bravu nr 248 Cu multumiri anticipate Ruxandra Huch
Vreau sa ma înscriu la vaccinare in Sinaia. Locuiesc aici de trei ani.
cum si unde ma pot vaccina
doresc programare am 69 ani
Curs valutar
EUR Euro 4.8741 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.0207 0.0021
GBP Lira sterlina 5.5103 0.0367
CHF Francul elvetian 4.5221 -0.0076
XAU Gramul de aur 239.7608 1.3858