S-au deschis Cursurile de Vară ale Universității Populare ,,Nicolae Iorga" de la Vălenii de Munte

13 Aug 2018 08:42
S-au deschis Cursurile de Vară ale Universității Populare ,,Nicolae Iorga" de la Vălenii de Munte
Duminică, 12 august 2018, o delegație a Consiliului Județean Prahova condusă de președintele Bogdan Andrei Toader a participat la deschiderea oficială a Cursurilor de Vară ale Universității Populare ,,Nicolae Iorga" de la Vălenii de Munte. Avand in vedere ca anul acesta sarbatorim cu totii 100 de ani de la realizarea Marii Uniri din 1918, tema scolii de vara va fi dedicata Centenarului si crearii statului roman modern. La deschiderea cursurilor Universității Populare ,,Nicolae Iorga" au luat parte membri ai Academiei Române, istorici, ambasadori, reprezentanti ai autorități locale și județene, precum și mai multe delegații ale românilor din Republica Moldova. Despre importanța evenimentului cultural, despre personalitatea marelui savant Nicolae Iorga precum si despre istoria Universitatii Populare ,,Nicolae Iorga" au susținut alocuțiuni Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, Florin Constantin - primarul orașului Vălenii de Munte, Prefectul Judetului Prahova, Madalina Lupea, Teodor Melescanu, Ministrul Afacerilor Externe, Adrian Năstase, fost prim-ministru al Romaniei. Totodată, au avut loc depuneri de flori la monumentul istoricului, situat în centrul orașului Vălenii de Munte, fiind evocati si eroii care s-au jertfit pentru libertatea noastră și pentru făurirea României Mari. Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader a evidențiat geniul marelui istoric și om politic Nicolae Iorga, cel care a intuit rolul important al Universitatii de Vară în realizarea unității culturale a tuturor românilor. La eveniment au mai participat Ludmila Sfîrloagă, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova la București, Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău, Fabioara Ionescu, administratorul public al județului etc. Manifestarile culturale desfășurate la Vălenii de Munte constituie un reper al culturii naționale și internaționale, fiind organizat anual de Primăria Orașului Vălenii de Munte in parteneriat cu Academia Romana, Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Consiliul Județean Prahova.

Sursa: Consiliul Judetean Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677