Un coreean cultivă in Prahova salată cu gust de hrean sau pepene galben cu gust de pere și ananas! - GALERIE FOTO/VIDEO

23 Jan 2018 15:29
De mai mulți ani de zile, un coreean și-a deschis o afacere profitabilă în judetul Prahova, mai exact in localitatea Cocorastii Colt. Vorbim despre Lee Jung Su care cultiva mai multe feluri de legume în solarii. Semințele sunt aduse din Coreea, asa ca legumele produse nu seamana cu cele romanesti. Pe o suprafață de 3500 m² se cultivă varză, ridichii si salata de mai multe feluri, spanac, ciuperci, dar și pepene galben. Gusturile sunt diferite, spre exemplu există un fel de salată care are gust de hrean iar pepenele galben are gust de pere și ananas.
Ideea afacerii i-a venit coreeanului după ce a suferit o operație. Așa că toate legumele cultivate în salariile noi sunt ecologice, se folosește doar îngrășământ natural.
În anul 2017 în solariile de la Cocorăștii colț au fost produse aproximativ 4 tone de legume. Cele mai multe au fost exportate în țări ca Austria, Germania, Bulgaria sau Turcia. Salata China se vinde cu cinci lei kilogramul + TVA, la fel și ridichile, iar pepenele galben care au ajuns și într-un supermarket din România s-a vândut anul trecut cu 1,6 lei bucata + TVA.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923