Sărbătoare la Gorgota! A început Festivalul Meșteșugarilor (GALERIE FOTO/VIDEO)

29 Jul 2017 14:50
Primăria și Consiliul Local Gorgota desfășoară astăzi o nouă ediție a “Festivalului Meșteșugarilor, Tradiție și continuitate!” Evenimentul a fost deschis oficial cu puțin timp în urmă, în prezența autorităților județene, dar și a unor invitați de peste Prut. Oficialitățile au depus mai întâi coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cel care acum peste 150 de ani a ridicat localitatea la rang de comună. A urmat apoi o scurtă slujbă religioasă oficiată de preoții comunei, după care toți cei prezenți au vizitat standurile meșteșugarilor. Vizitatorii au ocazia să vadă, printre altele, cum se modelează lutul la roata olarului, cum se împletește rogojina sau cum se prelucrează lemnul. Comuna Gorgota este recunoscută pentru calitatea lutului care se găsește aici. “Festivalul Meșteșugarilor, Tradiție și continuitate!” este marca înregistrată a comunei Gorgota la OSIM și își propune, așa cum îi spune și titlul, să ducă tradiția mai departe.
Festivalul Meșteșugarilor din Gorgota continuă acum cu un adevărat spectacol. Pe lângă copiii și ansamblurile de dansuri ale localității, pe scenă vor urca Nicu Paleru, Emilia Ghinescu, Maria Văduva, Georgiana Lăpădat, Alberto de la Ploiești, Mileta Popa, Lucian Popa, Silvia Chifiriuc, Carolina Bălan și Zguby. Iar la final, autoritatea locală a pregătit un foc de artificii.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0008
USD Dolarul SUA 4.0922 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4621 0.0058
CHF Francul elvetian 4.5042 0.0115
XAU Gramul de aur 238.7471 0.3533