Schimb de experiență cu pompierii francezi

16 Oct 2017 13:28
Schimb de experiență cu pompierii francezi
În baza Planului de cooperare bilaterală româno-franceză pentru anul 2017, în perioada 09-13.10.2017, la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, a găzduit sesiunea de formare în domeniul intervenţiilor la incendii de fond forestier.
Din cadrul delegaţiei franceze au făcut parte domnul comandant Philippe CASSIGNOL - Serviciul Departamental de Incendii şi Salvare din Drome, domnul locotenent Frédéric BERNARD - Serviciul Departamental de Incendii şi Salvare din Ardéche şi un număr de 16 ofiţeri din cadrul unităţilor subordonate I.G.S.U.
Pe parcursul acestei sesiuni s-a desfăşurat un exerciţiu în teren pentru testarea capabilităţilor de intervenţie a forţelor şi mijloacelor angrenate, precum şi pentru verificarea punerii în aplicare a procedurilor structurilor cu atribuţii în managementul acestui tip de risc.
Scenariul exerciţiului a fost unul complex şi a presupus gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de un incendiu de pădure.
În urma acestui schimb de experienţă, salvatorii şi-au dus la bun sfârşit misiunea alături de delegaţia franceză.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8742 0.0002
USD Dolarul SUA 4.0186 -0.0219
GBP Lira sterlina 5.4736 0.0040
CHF Francul elvetian 4.5297 -0.0032
XAU Gramul de aur 238.3750 0.1548