Școala a început și la Penitenciarul Ploiești

11 Sep 2019 16:07
Școala a început  și  la Penitenciarul  Ploiești
11 persoane private de libertate adulte se află acum pe băncile școlii, fiind încadrate în clasele I-IV. La Penitenciarul Ploiești, unde se află închiși pentru diverse fapte, cei 11 deținuți au început cursurile de școlarizare, în cadrul programului „A doua şansă ”.
Potrivit reprezentantilor Penitenciarului Ploiești, inchisoarea asigură manualele și rechizitele aferente, Inspectoratul Județean Școlar Prahova asigură salarizarea cadrelor didactice, programa școlară cuprinde aceleași materii și bareme de evaluare ca în toate școlile, similar din sistemul educațional românesc, iar în diplomele primite nu se face referire la absolvirea cursurilor în penitenciar.
"Administrația Națională a Penitenciarelor, prin serviciile de educație și asistență psihosocială din penitenciare, în colaborare cu Ministerul Educației, prin Inspectoratele Școlare Județene au pus în aplicare, în sistemul penitenciar, încă din anul 2006, programul de școlarizare “A doua șansă”, obiectiv prioritar pentru creșterea șanselor de reintegrare socială a persoanelor private de libertate și dezvoltarea nivelului educațional, fiind, totodată o alternativă viabilă pentru continuarea și finalizarea studiilor obligatorii pentru persoanele care din diverse motive nu au reușit să ajungă la școală", au transmis reprezentantii Penitenciarului Ploiesti.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Contantin Ilie Iată cum se împlinește istoria ! Vezi „Păuleștii din Prahova, Repere monografice, amintiri” autor Constantin Ilie, editura Socieratea Culturală „ Ploiești Mileniul III„ .ediția 2012 p 38 și ediția 2016, p.42,
Bravooo! Felicitari!
Asta se întâmplă datorită faptului că nu avem cale de acces și pasaj subteran dinspre Poienarii Rali, zilnic navetiștii sunt nevoiți să traverseze peste Calea ferată uneori și chiar foarte des prin trenul de marfa garat la liniile 4 și 5 și chiar pe sub tren că sa poată ajunge la linia 1 și 3
Mai este disponibil postul de contabil?
Buna ziua, ma bucur sa aud despre orice masuri luate impotriva poluarii, dar problema de baza in judetul dumneavoastra este LIPSA PASARELELOR PE DRUMUL NATIONAL CARE STRABATE VALEA PRAHOVEI si care duce la blocarea timp de ore a autovehicolelor in localitati precum Breaza, Comarnic, Sinaia, Azuga sau Busteni! Daca ati construi aceste PASARELE pentru a inlocui trecerile de pietoni, masinile ar trece mai repede iar indicele de poluare ar scadea simtitor (stiut fiind ca emanatiile de gaze toxice sunt mai mari cand masinile stationeaza si pornesc incontinuu, in loc de a se deplasa cu viteza). PUNETI ODATA PASARELE PE DRUMUL NATIONAL CARE TRAVERSEAZA VALEA PRAHOVEI! O intreaga Romanie v-ar multumi!
Curs valutar
EUR Euro 4.7354 -0.0009
USD Dolarul SUA 4.2654 -0.0292
GBP Lira sterlina 5.3123 0.0186
CHF Francul elvetian 4.3212 -0.0151
XAU Gramul de aur 206.5613 -1.1509