Școala a început și la Penitenciarul Ploiești

11 Sep 2019 16:07
Școala a început  și  la Penitenciarul  Ploiești
11 persoane private de libertate adulte se află acum pe băncile școlii, fiind încadrate în clasele I-IV. La Penitenciarul Ploiești, unde se află închiși pentru diverse fapte, cei 11 deținuți au început cursurile de școlarizare, în cadrul programului „A doua şansă ”.
Potrivit reprezentantilor Penitenciarului Ploiești, inchisoarea asigură manualele și rechizitele aferente, Inspectoratul Județean Școlar Prahova asigură salarizarea cadrelor didactice, programa școlară cuprinde aceleași materii și bareme de evaluare ca în toate școlile, similar din sistemul educațional românesc, iar în diplomele primite nu se face referire la absolvirea cursurilor în penitenciar.
"Administrația Națională a Penitenciarelor, prin serviciile de educație și asistență psihosocială din penitenciare, în colaborare cu Ministerul Educației, prin Inspectoratele Școlare Județene au pus în aplicare, în sistemul penitenciar, încă din anul 2006, programul de școlarizare “A doua șansă”, obiectiv prioritar pentru creșterea șanselor de reintegrare socială a persoanelor private de libertate și dezvoltarea nivelului educațional, fiind, totodată o alternativă viabilă pentru continuarea și finalizarea studiilor obligatorii pentru persoanele care din diverse motive nu au reușit să ajungă la școală", au transmis reprezentantii Penitenciarului Ploiesti.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
O RUSINE ACEST pitigoi
Dece depuneri de coroane la catedrala sf ioan si nu la statuia lui Mihai Viteazul ce treaba are biserica cu 1decembrie?faceti o mare greseala
Cine este
Am trecut pe acolo la ora 16. Era foarte mare aglomerație. Eu voiam să merg către Câmpina. Ca sa evit aglomeratia,a trebuit să fac dreapta spre Baicoi,să întorc la prima intersecție. Am auzit prin stația de emisie receptie ca trebuie sa treaca o delegație dinspre Sinaia către Ploiești si sunt echipaje la fiecare intersecție cu DN1.Am intors la prima intersecție cu Baicoi,spunandu-i agentului de poliție ca ma îndrept către Câmpina si ca la intersecția cu Floresti o sa se întâmple un accident,fiind mare aglomerație,daca polițiștii de acolo nu o sa dirijeze circulatia. Foarte liniștit,mi-a spus sa întorc direct prin spatele lui. Mi-am continuat drumul către Campina,incetinind in dreptul agenților de poliție la intersecția cu Floresti,spunându-le să dirijeze circulatia in loc sa stea cu mâinile în șolduri. După aproximativ 3 ore m-am intors către Filipestii de Padure,unde circulatia era blocată din cauza unui accident grav. De ce in loc sa prevină,poliția pe care noi o plătim,trebuie să constate? Este normal ca atatia oameni nevinovati sa aiba de suferit din cauza unor incompetenți?
Buna ziua as dori un tort cu cifra 30. Imi puteti spune un pret? Multumesc
Curs valutar
EUR Euro 4.7786 -0.0005
USD Dolarul SUA 4.2746 -0.0185
GBP Lira sterlina 5.7198 0.0543
CHF Francul elvetian 4.3448 -0.0255
XAU Gramul de aur 202.1797 -1.3948