ȘCOALA ÎN SIGURANȚĂ. Recomandări pentru părinți

22 Sep 2017 12:02
ȘCOALA ÎN SIGURANȚĂ. Recomandări pentru părinți
Pentru Poliţia Română, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în şcoli şi în zona unităţilor şcolare reprezintă o prioritate, sens în care facem părinților următoarele recomandări:

1. să păstreze permanent legătura cu cadrele didactice şi să cunoască situația şcolară a copiilor;
2. să se preocupe de modul în care copiii își petrec timpul liber și să îi implice pe aceștia în activități extrașcolare care să le dezvolte un compotament prosocial: activități sportive, voluntariat etc, astfel încât să se evite intrarea copiilor sau adolescenţilor în anturaje nepotrivite şi desfăşurarea de activităţi la limita legii;
3. să încurajeze copiii în abordarea unui comportament responsabil, atât în viața reală cât și în cea virtuală;
4. să imprime copiilor o atitudine pozitivă față de lege și autoritate, și să explice acestora că rolul normelor sociale este de protecție a cetățenilor și nu de pedeapsă.

În continuare polițiștii le reamintesc:

• Părintele trebuie să rămână cel mai bun prieten al copilului său. Atenţia pe care o acordă părinții relaţiei cu propriul copil trebuie să fie cu atât mai specială în perioada adolescenţei.
• Să determine copilul să înţeleagă că în viaţa lui trebuie să își facă loc atât prietenii şi distracţia, cât şi responsabilitatea.
• Ar fi bine ca părinții să petreacă cât mai mult timp cu copiii şi să încerce să limiteze, pe cât posibil, timpul în care ei sunt „crescuţi” de altcineva: bona, anturajul, televizorul, internetul.
• Să le explice copiiilor că nu este bine să stabilească, fără acceptul unui adult, întâlniri cu persoane pe care le cunosc doar de pe Internet. Să nu dea niciodată date personale sau fotografii celor cu care corespondează pe Internet.
• Să nu folosească dispozitivele electronice ca alternativă la lipsa de disponibilitate de a petrece timp cu copiii! Internetul nu poate înlocui afecțiunea, conversația și educația pe care le pot oferi numai parinții în timpul petrecut impreună cu copiii. Daca acest timp este pierdut, riscurile utilizării greșite a Internetului devin din ce în ce mai mari.
• Să țină cont de faptul că majoritatea experienţelor de viaţă ale minorilor care au de a face cu legea încep cu devianţă şcolară: absenteism, note mici, comportament neadecvat la şcoală. De asemenea, atracţia anturajelor nepotrivite poate împinge un copil către delincvenţă.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923