Scrisoare deschisă adresata consilierilor județeni de catre salariatii Direcției Județene de Pază Prahova

25 Jan 2021 11:11
Scrisoare deschisă adresata consilierilor județeni de catre salariatii Direcției Județene de Pază Prahova
Colectivul Direcției Județene de Pază Prahova le-a treansmis o Scrisoare deschisă adresata consilierilor județeni, in contextul in care pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Prahova din data de 27 ianuarie 2021 se află un proiect de hotărâre privind desființarea Direcției Județene de Pază Prahova, serviciu public de interes județean aflat în subordinea Consiliului Județean Prahova.
Va redam mai jos scrisoarea in integralitatea ei:

SCRISOARE DESCHISĂ A SALARIAȚILOR DIRECȚIEI JUDEȚENE DE PAZĂ PRAHOVA



​Domnilor consilieri județeni,

​Miercuri, 27.01.2021, trebuie să hotărâți asupra oportunității desființării Direcției Județene de Pază Prahova, serviciu public de interes județean aflat în subordinea Consiliului Județean Prahova.
​Vă rugăm să prorogați hotărârea cu privire la desființarea acestei instituții, astfel încât aceasta să aibă la bază un studiu de impact economico-social, în conformitate cu normele legale.
​Totodată, facem următoarele precizări:
​1.-Economia prezentată din externalizarea Direcției, conform proiectului, este eronată, întrucât din bugetul estimat asigurării funcționării Direcției Județene de Pază, ar fi trebuit scăzute costurile și tarifele cu externalizarea.
​2.-Direcția Județeană de Pază Prahova propune o alternativă de reorganizare, constând în diminuarea cu peste 40% a cheltuielilor de personal și disponibilizarea a peste 50% din personalul TESA (vor rămâne 8 angajați TESA în loc de 17), astfel încât, în noua formulă, cheltuielile de funcționare să fie apropiate de tariful minim legal al unei firme private de pază.
​3.-O eventuală protecție pe viitor a salariaților, prin preluarea acestora de către o firmă privată, așa cum se propune, trebuie să ofere garanția că aceștia nu vor fi discriminați și supuși la posibile abuzuri în prestarea muncii de către angajatorul privat (neplata orelor de noapte, a orelor suplimentare, a sărbătorilor legale, respectarea programului de lucru, etc.).
​4.-Avand în vedere situația creată de pandemia mondială, este vitală atât continuitatea serviciului de pază cu personal instruit în acest sens, cât și protecția socială a angajaților care, în aceste vremuri, pot rămâne fără un loc de muncă.
​Încheiem prin a face precizarea că, indiferent de hotărârile consilierilor județeni, indiferent de soarta Direcției Județene de Pază, această instituție rămâne pentru conducerea Consiliului Județean Prahova, pentru beneficiarii serviciului de pază și în primul rând pentru cetățenii județului Prahova, un partener de încredere.


COLECTIVUL DIRECȚIEI JUDEȚENE DE PAZĂ PRAHOVA

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677