Se anunta controale la targurile de Craciun din tara! Nu orice este "produs traditional". Asta dupa ce operatorii economici sunt consiliati

12 Dec 2019 07:52
Comunicat de presa ANPC: Autoritatea Naționala pentru Protecția Consumatorilor are in vizor Targurile de Craciun si a inceput prin consilierea operatorilor economici care desfasoara activitate in cel mai mare targ de Craciun din Bucuresti, respectiv Piata Constitutiei.
Azi, 11 decembrie 2019, 200 de operatori economici au fost consiliați cu privire la modul in care trebuie sa isi desfasoare activitatea de comercializare de bunuri si prestari de servicii, conform legii, astfel incat consumatorii sa se bucure de atmosfera sărbătorilor de iarna in conditii de siguranta.
Actiunea de azi se va extinde la toate targurile de Craciun din tara, actiune premergatoare controalelor ce urmeaza a avea loc.
" Atragem atentia asupra faptului ca sintagma "produs traditional" poate fi utilizata in situatia in care produsele sunt atestate ca si produse traditionale, conform prevederilor legale.
Totodata operatorii economici trebuie sa acorde atentie sporita modului de transport, depozitare si manipulare a produselor comercializate astfel incat produsele sa nu fie supuse unor diferente termice care ar putea conduce la alterarea acestora.
In cazul produselor comercializate vrac, important este sa fie mentionat pretul per cantitate respectiv 100 de grame produs, iar daca pretul este per bucata, bucatiile sa aiba acelasi gramaj."Mihaela Irina Ionescu, Președinte Interimar ANPC
Sursa foto: ANPC

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677