Se fac înscrieri la Concursul interjudeţean de recitări “Ca un luceafăr am trecut prin lume”

09 Jan 2019 13:53
Se fac înscrieri la Concursul interjudeţean de recitări “Ca un luceafăr am trecut prin lume”
Municipiului Ploieşti va marca şi în 2019, ca în fiecare an, ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu şi Ziua Culturii Naţionale Române.
Luni, 15 ianuarie 2019, la Muzeul Judeţean de Artă „Ion Ionescu-Quintus”, începând cu ora 17.00, va avea loc cea de-a VII-a ediţie a Concursului interjudeţean de recitări “Ca un luceafăr am trecut prin lume”. Competiţia se adresează actorilor amatori de toate vârstele.
Pentru înscriere, candidaţii trebuie să pregătescă un text din creaţia eminesciană. Textul trebuie să fie bine cunoscut şi interpretat adecvat (nu se acceptă citirea textului ). Se acceptă şi fragmente din poemele eminesciene ample: Scrisorile, Luceafărul, Rugăciunea unui dac,Memento Mori etc.
Cei care doresc să participe sunt rugaţi să completeze o fişă de înscriere în care vor specifica numele, un număr de telefon la care pot fi contactaţi, şcoala în care învaţă, textul pregătit, dacă au mai participat la concursuri şi rezultatele obţinute. Fişa de înscriere poate fi descărcată de pe site-ul nostru www.casadecultura.ro şi va fi depusă la sediul nostru până sâmbătă, 12 ianuarie 2019, sau trimisă pe adresa de e-mail: secretariat@casadecultura.ro.
​Concursul se va desfășura marți, 15 ianuarie, de la ora 17.00, la Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”.
​Juriul este alcătuit din: actori, scriitori, poeţi, profesori de limba română.
​Premiile constau în cărţi şi diplome. Se vor acorda: Premiile I, II, III şi cinci Menţiuni. La solicitarea juriului şi în cazul găsirii unor sponsori, premiile existente se pot mări şi, de asemenea, se pot acorda noi premii.
​Dintre câştigători, instituţia noastră poate alege cine o va reprezenta la alte concursuri cu acelaşi profil din ţară. (Casa de Cultura I.L. Caragiale a Municipiului Ploiesti)

Sursa foto: edu-news.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Cand se afisaza rezultatele
Bună seara! Sunt profesor pentru învațamântul primar la o școală din București si aș dori să particip, împreună cu copiii de la clasă, la festivalul de anul acesta , cu un dans popular. Ne puteți trimite regulamentul de anul acesta? Mulțumesc mult!
Bună ziua! Aveți locuri vacante?
Felicitari pt ac initiativa. Poate continuati si cu alte cladiri neutilizate in prezent.
Cum putem afla in ce perioada se fac inscrierile.
Curs valutar
EUR Euro 4.7564 0.0026
USD Dolarul SUA 4.2005 -0.0008
GBP Lira sterlina 5.5575 0.0231
CHF Francul elvetian 4.2296 0.0012
XAU Gramul de aur 177.5598 -0.3347