Se pregătesc de ce este mai rău: acident chimic și explozie urmată de incendiu, la Lukoil (FOTO/VIDEO)

22 Jun 2017 11:38
S-a dat alarma în această dimineață la o rafinărie din Ploiești. Un accident chimic și o explozie urmată de incendiu la un rezervor cu motorină au pus pe jar autoritățile. Din fericire a fost doar un exercițiu pentru antrenarea structurilor de intervenţie ce a avut loc la rafinăria Lukoil. Scenariul exerciţiului de intervenţie a fost următorul: o explozie urmată de o scăpare de hidrogen sulfurat în atmosferă, respectiv accident chimic şi explozie urmată de incendiu la un rezervor cu motorină. Exercițiul a urmărit verificarea fiabilităţii şi aplicarea documentelor specifice în caz de dezastre şi situaţii de urgenţă, modul de asigurare a managementului acţiunilor şi de gestionare a situaţiilor create, capacitatea de organizare şi desfăşurare a acţiunilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea accidentelor chimice cu implicaţii în afara amplasamentului.
Potrivit aceluiași scenariu, în urma exploziei au rezultat 10 victime. Muncitorii răniți au primit îngrijirile medicale necesare la postul medical avansat organizat la una din porțile rafinăriei pentru acordarea primului ajutor medical calificat. Aici, comanda operaţiunilor de salvare a fost preluată de medicul şef UPU – SMURD.
Având în vedere riscul propagării incendiului la instalaţiile învecinate, precum şi numărul mare de victime care necesită acordarea primului ajutor, s-a pus în aplicare Planul de urgenţă externă al obiectivului, Planul roşu judeţean, şi au fost înştiinţate toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi agenţii economici din vecinătatea rafinăriei, în scopul avertizării, alarmării şi evacuării, după caz, a populaţiei.

Sursa foto din incinta Lukoil: ISU Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Ok Dar cand dai traseu dupa 4 5 luni pe banii mei astept cand am dreptul sa dau de 15 ori cu un dosar ...ori acu abia daca dai de 2 ori traseu cu un dosar
https://youtu.be/sRwoexMXbvE
https://youtu.be/sRwoexMXbvE videoclip
Mai bine le scoateti voucherele si asa le da pe munca de la privat Si ati nenorocit turismu cu ele .. Toti ciobanii si samantarii ..taranii au ajuns la hotel de 4 stele sa faca ciorba in camera si figuri pe burta goala .. Hoteluri unde venea lume buna nu saracii pe gratis
Merita mult mai mult decat o mașină dar sa.speram ca este un început
Curs valutar
EUR Euro 4.8026 0.0192
USD Dolarul SUA 4.4462 0.0155
GBP Lira sterlina 5.7406 0.0332
CHF Francul elvetian 4.5258 0.0180
XAU Gramul de aur 233.5122 4.0854