Se pregătesc de ce este mai rău: acident chimic și explozie urmată de incendiu, la Lukoil (FOTO/VIDEO)

22 Jun 2017 11:38
S-a dat alarma în această dimineață la o rafinărie din Ploiești. Un accident chimic și o explozie urmată de incendiu la un rezervor cu motorină au pus pe jar autoritățile. Din fericire a fost doar un exercițiu pentru antrenarea structurilor de intervenţie ce a avut loc la rafinăria Lukoil. Scenariul exerciţiului de intervenţie a fost următorul: o explozie urmată de o scăpare de hidrogen sulfurat în atmosferă, respectiv accident chimic şi explozie urmată de incendiu la un rezervor cu motorină. Exercițiul a urmărit verificarea fiabilităţii şi aplicarea documentelor specifice în caz de dezastre şi situaţii de urgenţă, modul de asigurare a managementului acţiunilor şi de gestionare a situaţiilor create, capacitatea de organizare şi desfăşurare a acţiunilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea accidentelor chimice cu implicaţii în afara amplasamentului.
Potrivit aceluiași scenariu, în urma exploziei au rezultat 10 victime. Muncitorii răniți au primit îngrijirile medicale necesare la postul medical avansat organizat la una din porțile rafinăriei pentru acordarea primului ajutor medical calificat. Aici, comanda operaţiunilor de salvare a fost preluată de medicul şef UPU – SMURD.
Având în vedere riscul propagării incendiului la instalaţiile învecinate, precum şi numărul mare de victime care necesită acordarea primului ajutor, s-a pus în aplicare Planul de urgenţă externă al obiectivului, Planul roşu judeţean, şi au fost înştiinţate toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi agenţii economici din vecinătatea rafinăriei, în scopul avertizării, alarmării şi evacuării, după caz, a populaţiei.

Sursa foto din incinta Lukoil: ISU Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Nu e mare deranj ca, o dată pe zi, să vină cu o cisternă şi să spele. Prezenţa porumbeilor, în afară de faptul că este o imagine încântătoare, este şi un semn că oraşul este încă sănătos, cu toată poluarea care îl opresează. Nu condamnaţi porumbeii, ci nepăsarea!
Dar apa calda in scoala cand o sa asigurati? Sc. Emil Palade din vest nu are apa calda, nici la scoala nici la gradinita.
Acesta este tatal meu !💞🤗*
Ăsta e tatăl meu🤗❤️
Curs valutar
EUR Euro 4.8590 0.0007
USD Dolarul SUA 4.1404 0.0180
GBP Lira sterlina 5.2910 -0.0027
CHF Francul elvetian 4.5183 0.0126
XAU Gramul de aur 253.3349 -2.4627