Se pregătesc de ce este mai rău: acident chimic și explozie urmată de incendiu, la Lukoil (FOTO/VIDEO)

22 Jun 2017 11:38
S-a dat alarma în această dimineață la o rafinărie din Ploiești. Un accident chimic și o explozie urmată de incendiu la un rezervor cu motorină au pus pe jar autoritățile. Din fericire a fost doar un exercițiu pentru antrenarea structurilor de intervenţie ce a avut loc la rafinăria Lukoil. Scenariul exerciţiului de intervenţie a fost următorul: o explozie urmată de o scăpare de hidrogen sulfurat în atmosferă, respectiv accident chimic şi explozie urmată de incendiu la un rezervor cu motorină. Exercițiul a urmărit verificarea fiabilităţii şi aplicarea documentelor specifice în caz de dezastre şi situaţii de urgenţă, modul de asigurare a managementului acţiunilor şi de gestionare a situaţiilor create, capacitatea de organizare şi desfăşurare a acţiunilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea accidentelor chimice cu implicaţii în afara amplasamentului.
Potrivit aceluiași scenariu, în urma exploziei au rezultat 10 victime. Muncitorii răniți au primit îngrijirile medicale necesare la postul medical avansat organizat la una din porțile rafinăriei pentru acordarea primului ajutor medical calificat. Aici, comanda operaţiunilor de salvare a fost preluată de medicul şef UPU – SMURD.
Având în vedere riscul propagării incendiului la instalaţiile învecinate, precum şi numărul mare de victime care necesită acordarea primului ajutor, s-a pus în aplicare Planul de urgenţă externă al obiectivului, Planul roşu judeţean, şi au fost înştiinţate toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi agenţii economici din vecinătatea rafinăriei, în scopul avertizării, alarmării şi evacuării, după caz, a populaţiei.

Sursa foto din incinta Lukoil: ISU Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8408 0.0002
USD Dolarul SUA 4.2716 -0.0226
GBP Lira sterlina 5.4099 0.0329
CHF Francul elvetian 4.5537 -0.0054
XAU Gramul de aur 249.0787 0.2149