Se pregătesc de ce este mai rău: acident chimic și explozie urmată de incendiu, la Lukoil (FOTO/VIDEO)

22 Jun 2017 11:38
S-a dat alarma în această dimineață la o rafinărie din Ploiești. Un accident chimic și o explozie urmată de incendiu la un rezervor cu motorină au pus pe jar autoritățile. Din fericire a fost doar un exercițiu pentru antrenarea structurilor de intervenție ce a avut loc la rafinăria Lukoil. Scenariul exercițiului de intervenție a fost următorul: o explozie urmată de o scăpare de hidrogen sulfurat în atmosferă, respectiv accident chimic și explozie urmată de incendiu la un rezervor cu motorină. Exercițiul a urmărit verificarea fiabilității și aplicarea documentelor specifice în caz de dezastre și situații de urgență, modul de asigurare a managementului acțiunilor și de gestionare a situațiilor create, capacitatea de organizare și desfășurare a acțiunilor de intervenție pentru limitarea și înlăturarea accidentelor chimice cu implicații în afara amplasamentului.
Potrivit aceluiași scenariu, în urma exploziei au rezultat 10 victime. Muncitorii răniți au primit îngrijirile medicale necesare la postul medical avansat organizat la una din porțile rafinăriei pentru acordarea primului ajutor medical calificat. Aici, comanda operațiunilor de salvare a fost preluată de medicul șef UPU " SMURD.
Având în vedere riscul propagării incendiului la instalațiile învecinate, precum și numărul mare de victime care necesită acordarea primului ajutor, s-a pus în aplicare Planul de urgență externă al obiectivului, Planul roșu județean, și au fost înștiințate toate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și agenții economici din vecinătatea rafinăriei, în scopul avertizării, alarmării și evacuării, după caz, a populației.

Sursa foto din incinta Lukoil: ISU Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677