Ședință organizată la Primăria Ploiești pentru prevenirea răspândirii cazurilor de gripă și pentru prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu noul Coronavirus

25 Feb 2020 16:41
Ședință organizată la Primăria Ploiești pentru prevenirea răspândirii cazurilor de gripă și pentru prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu noul Coronavirus
Primarul municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, a convocat astăzi, în ședință extraordinară, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești, pentru a analiza măsurile suplimentare care trebuie luate pentru prevenirea răspândirii cazurilor de gripă și pentru prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu noul Coronavirus (COVID-19), în contextul situațiilor semnalate la nivel internațional.
În acest sens, împreună cu factorii de răspundere la nivelul municipiului Ploiești, a fost analizat gradul de implementare a măsurilor stabilite în ședințele anterioare, cu aceeași tematică, ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești.
Astfel, în completare, anunță Primăria Ploiești, s-a stabilit diseminarea dinspre municipalitate către instituțiile publice, unitățile de învățământ, operatorul de transport public local comun (pentru a fi afișate în mijloacele de transport), principalii operatori economici, etc., a setului de măsuri stabilite de Ministerul Sănătății, cu privire la comportamentele care trebuie urmate în vederea prevenirii posibilelor îmbolnăviri cu noul Coronavirus (COVID-19), set anexat la prezentul comunicat.
De asemenea, s-a stabilit crearea unui grup de lucru care să verifice, în fiecare unitate de învățământ din municipiu, dotarea cu materiale igienico-sanitare corespunzătoare. Astfel, municipalitatea va achiziționa dispensere și dozatoare cu material dezinfectant, pe care intenționează să le instaleze în școli, instituții publice de interes local, etc.
În același context, operatorul de transport public local în comun, SC Transport Călători Express SA, va suplimenta numărul acțiunilor de dezinfecție desfășurate și în mijloacele de transport urban.
" Totodată, municipalitatea a anunțat că, operatorul local de servicii DDD a finalizat lucrările de dezinfecție în toate unitățile de învățământ. În momentul de față, în unitățile de învățământ se aplică măsurile de prevenire stabilite și comunicate de către Ministerul Sănătății. La ședința extraordinară au participat, alături de reprezentanții municipalității, reprezentați ai conducerii Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Direcției de Sănătate Publică, ai Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, reprezentanți ai unităților spitalicești și reprezentanții operatorului de servicii de Dezinfecție, Deratizare și Dezinsecție (DDD) la nivelul municipiului Ploiești", arata Primaria Ploiesti.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8332 -0.0013
USD Dolarul SUA 4.3890 -0.0253
GBP Lira sterlina 5.3759 0.1027
CHF Francul elvetian 4.5616 0.0162
XAU Gramul de aur 228.9056 -0.3826