Ședință organizată la Primăria Ploiești pentru prevenirea răspândirii cazurilor de gripă și pentru prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu noul Coronavirus

25 Feb 2020 16:41
Ședință organizată la Primăria Ploiești pentru prevenirea răspândirii cazurilor de gripă și pentru prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu noul Coronavirus
Primarul municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, a convocat astăzi, în ședință extraordinară, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești, pentru a analiza măsurile suplimentare care trebuie luate pentru prevenirea răspândirii cazurilor de gripă și pentru prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu noul Coronavirus (COVID-19), în contextul situațiilor semnalate la nivel internațional.
În acest sens, împreună cu factorii de răspundere la nivelul municipiului Ploiești, a fost analizat gradul de implementare a măsurilor stabilite în ședințele anterioare, cu aceeași tematică, ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești.
Astfel, în completare, anunță Primăria Ploiești, s-a stabilit diseminarea dinspre municipalitate către instituțiile publice, unitățile de învățământ, operatorul de transport public local comun (pentru a fi afișate în mijloacele de transport), principalii operatori economici, etc., a setului de măsuri stabilite de Ministerul Sănătății, cu privire la comportamentele care trebuie urmate în vederea prevenirii posibilelor îmbolnăviri cu noul Coronavirus (COVID-19), set anexat la prezentul comunicat.
De asemenea, s-a stabilit crearea unui grup de lucru care să verifice, în fiecare unitate de învățământ din municipiu, dotarea cu materiale igienico-sanitare corespunzătoare. Astfel, municipalitatea va achiziționa dispensere și dozatoare cu material dezinfectant, pe care intenționează să le instaleze în școli, instituții publice de interes local, etc.
În același context, operatorul de transport public local în comun, SC Transport Călători Express SA, va suplimenta numărul acțiunilor de dezinfecție desfășurate și în mijloacele de transport urban.
" Totodată, municipalitatea a anunțat că, operatorul local de servicii DDD a finalizat lucrările de dezinfecție în toate unitățile de învățământ. În momentul de față, în unitățile de învățământ se aplică măsurile de prevenire stabilite și comunicate de către Ministerul Sănătății. La ședința extraordinară au participat, alături de reprezentanții municipalității, reprezentați ai conducerii Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Direcției de Sănătate Publică, ai Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, reprezentanți ai unităților spitalicești și reprezentanții operatorului de servicii de Dezinfecție, Deratizare și Dezinsecție (DDD) la nivelul municipiului Ploiești", arata Primaria Ploiesti.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677