Sedință pentru prevenirea pestei porcine africane, si in Prahova

09 Aug 2018 15:00
Sedință pentru prevenirea pestei porcine africane, si in Prahova
O sedinta a Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Prahova a fost organizata astazi iar primarii tuturor unităților administrativ teritoriale de pe raza județului, au fost convocati. Sedinta a avut drept scop prevenirea pestei porcine africane (PPA), în situația în care în județul limitrof Ialomița au fost confirmate focare de pestă porcină africană.
"În acest context, chiar dacă Prahova nu este afectată de PPA, primarilor le-au fost reamintite sarcinile pe care le au în calitatea lor de președinți ai unităților locale de sprijin, sarcini menite să prevină, dar și să contracareze rapid apariția cazurilor de îmbolnăvire cu PPA în Prahova: popularizarea, în rândul cetățenilor, a tuturor măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea bolii, identificarea unor terenuri È‹n care poate fi utilizată, ca metodă alternativă, È‹ngroparea cadavrelor, È‹n vederea obținerii avizului de la Agenția de Protecție a Mediului Prahova și identificarea utilajelor necesare (buldoexcavator, excavator) și a resurselor umane de pe raza localitatății care pot fi utilizate È‹n situații de urgență, pentru uciderea și È‹ngroparea cadavrelor de porci", arata Prefectura Prahova.
Pesta Porcina Africană este o boală virală, care afectează toți porcii domestici și sălbatici (mistreți) din exploatație/fond de vânătoare, indiferent de vârstă, sex și greutate, cu evoluție rapidă și mortalitate de până la 100% pentru porcii care se È‹mbolnăvesc, boală care nu prezintă pericol pentru sănătatea omului și pentru care nu există vaccinuri și tratamente eficiente.
foto Prefectura Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677