Senatorul Iulian Dumitrescu: "Planul de relansare economică va aduce cinci miliarde de euro în următorii ani în Prahova"

08 Jul 2020 14:34
Senatorul Iulian Dumitrescu, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, a analizat impactul Planului de relansare economică anunțat de Guvern și efectele pozitive pe care acesta le va avea asupra județului. Președintele liberalilor prahoveni susține că următorii ani vor aduce investiții în infrastructură, granturi nerambursabile pentru IMM-uri și ajutoare pentru persoanele vulnerabile în valoare de cinci miliarde de euro.
"Cunosc foarte bine gradul uriaș de neîncredere al cetățenilor față de promisiunile politicienilor, mai ales după ce, în ultimii 12 ani, la nivelul Consiliului Județean condus de PSD, realizările au fost limitate. Vă spun însă un număr mare: numai în cadrul planului de relansare economică, în Prahova, ar urma să intre peste cinci miliarde de euro în următorii ani. Vorbim de bani direcți care echivalează aproape cu PIB-ul pe un an al județului nostru. În calitate de prim-vicepreședinte al PNL (partidul care va guverna România în următorii patru ani) și de viitor președinte al CJ Prahova, îmi asum postura de garant al implementării acestui plan", a declarat Iulian Dumitrescu.
Președintele PNL Prahova a arătat că, dacă se aplică Planul Național de Investiții și Relansare Economică, gradul de acoperire pentru alimentarea cu apă va ajunge la peste 90%, iar pentru canalizare la peste 70%. De asemenea, procentul drumurilor asfaltate din județ va depăși 90%. Un alt obiectiv este ca 90% din gospodăriile prahovenilor să poată fi racordate la sistemul național de alimentare cu gaze naturale. Programul Guvernului PNL presupune finalizarea lucrărilor la autostrada A3 (Ploiești " Comarnic " Brașov), finanțarea lucrărilor pentru autostrada A7 (Ploiești " Suceava " Siret) și lucrări de modernizare la calea ferată care leagă Ploieștiul de Suceava și Dărmănești.
"Principalul meu obiectiv ca președinte al Consiliului Județean Prahova va fi îmbunătățirea calității vieții prahovenilor, atât când vine vorba de venituri și perspective economice, cât și din punctul de vedere al infrastructurii. Concret, PIB-ul mare pe cap de locuitor în Prahova să se simtă mult mai puternic în buzunarele oamenilor prin venituri mai mari și să rezolvăm problemele sistemice de infrastructură ale județului: apă, canal, gaze, drumuri, curățenie. Nu în ultimul rând, vreau ca Prahova să devină unul dintre marile motoare economice ale României care să ajute la redresarea situației la nivel național. Eu îmi doresc ca Prahova să se bată alături de Cluj, Timiș sau Constanța pentru supremație economică.", a afirmat președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu.
Liderul liberalilor prahoveni nu a uitat nici de ajutoare necesare revigorării mediului de afaceri din județ. Astfel, potrivit candidatului PNL, peste 34.000 de IMM-uri din Prahova au dreptul de a accesa granturi nerambursabile.
"IMM-urile fără angajați vor primi un cec în valoare de 2.000 de euro. De asemenea, important pentru sectorul HoReCa și cei din turism, va exista o schemă de ajutor pentru firmele afectate de pandemie prin care acestea vor putea deconta chiriile. De asemenea, firmele vor putea accesa granturi de maximum 125.000 de euro fiecare pentru repornirea activității, facilitate care se adresează mai ales hotelierilor și organizatorilor de evenimente. Nu în ultimul rând, Programul Operațional Regional va fi modificat pentru ca o bună parte a sumelor necontractate și necheltuite să se transforme tot în astfel de granturi", a arătat candidatul PNL la președinția CJ Prahova.
Vor exista trei surse majore de finanțare pentru planul 100 de miliarde de euro anunțat de Guvern: 1) Aproximativ 33 de miliarde de euro (din care 19 miliarde granturi nerambursabile) vor veni prin Programul UE de relansare economică; 2) Aproximativ 43 de miliarde de euro vor fi accesate în cadrul exercițiului bugetar 2021 " 2027 al Uniunii Europene; 3) Diferența va fi rezultatul investițiilor directe realizate cu finanțare de la Bugetul de stat în următorii patru ani.
"România are de ales: fie modernizăm infrastructura profitând de banii europeni și ajutăm mediul de afaceri să-și revină după șocul pandemiei, fie vom amâna relansărea economică ani buni. Noi, liberalii, credem că acum este momentul să rezolvăm problemele de infrastructură ale țării, iar eu, personal, îmi doresc să rezolv neajunsurile cu care se confruntă prahovenii. Banii există și sunt ieftini, trebuie doar o minte lucidă care să-i gestioneze așa cum trebuie. Iată de ce, după fiascoul ultimilor 12 ani de PSD, le cer cetățenilor din Prahova să-mi acorde încrederea la alegerile locale din toamnă", a concluzionat Iulian Dumitrescu.
sursa comunicat de presă PNL Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677