Senatorul Iulian Dumitrescu: „Planul de relansare economică va aduce cinci miliarde de euro în următorii ani în Prahova”

08 Jul 2020 14:34
Senatorul Iulian Dumitrescu, candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a analizat impactul Planului de relansare economică anunţat de Guvern şi efectele pozitive pe care acesta le va avea asupra judeţului. Preşedintele liberalilor prahoveni susţine că următorii ani vor aduce investiţii în infrastructură, granturi nerambursabile pentru IMM-uri şi ajutoare pentru persoanele vulnerabile în valoare de cinci miliarde de euro.
„Cunosc foarte bine gradul uriaş de neîncredere al cetăţenilor faţă de promisiunile politicienilor, mai ales după ce, în ultimii 12 ani, la nivelul Consiliului Judeţean condus de PSD, realizările au fost limitate. Vă spun însă un număr mare: numai în cadrul planului de relansare economică, în Prahova, ar urma să intre peste cinci miliarde de euro în următorii ani. Vorbim de bani direcţi care echivalează aproape cu PIB-ul pe un an al judeţului nostru. În calitate de prim-vicepreşedinte al PNL (partidul care va guverna România în următorii patru ani) şi de viitor preşedinte al CJ Prahova, îmi asum postura de garant al implementării acestui plan”, a declarat Iulian Dumitrescu.
Preşedintele PNL Prahova a arătat că, dacă se aplică Planul Național de Investiții și Relansare Economică, gradul de acoperire pentru alimentarea cu apă va ajunge la peste 90%, iar pentru canalizare la peste 70%. De asemenea, procentul drumurilor asfaltate din județ va depăși 90%. Un alt obiectiv este ca 90% din gospodăriile prahovenilor să poată fi racordate la sistemul naţional de alimentare cu gaze naturale. Programul Guvernului PNL presupune finalizarea lucrărilor la autostrada A3 (Ploieşti – Comarnic – Braşov), finanţarea lucrărilor pentru autostrada A7 (Ploieşti – Suceava – Siret) şi lucrări de modernizare la calea ferată care leagă Ploieştiul de Suceava şi Dărmăneşti.
„Principalul meu obiectiv ca preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova va fi îmbunătăţirea calităţii vieţii prahovenilor, atât când vine vorba de venituri şi perspective economice, cât şi din punctul de vedere al infrastructurii. Concret, PIB-ul mare pe cap de locuitor în Prahova să se simtă mult mai puternic în buzunarele oamenilor prin venituri mai mari şi să rezolvăm problemele sistemice de infrastructură ale judeţului: apă, canal, gaze, drumuri, curăţenie. Nu în ultimul rând, vreau ca Prahova să devină unul dintre marile motoare economice ale României care să ajute la redresarea situaţiei la nivel naţional. Eu îmi doresc ca Prahova să se bată alături de Cluj, Timiş sau Constanţa pentru supremaţie economică.”, a afirmat preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu.
Liderul liberalilor prahoveni nu a uitat nici de ajutoare necesare revigorării mediului de afaceri din judeţ. Astfel, potrivit candidatului PNL, peste 34.000 de IMM-uri din Prahova au dreptul de a accesa granturi nerambursabile.
„IMM-urile fără angajaţi vor primi un cec în valoare de 2.000 de euro. De asemenea, important pentru sectorul HoReCa şi cei din turism, va exista o schemă de ajutor pentru firmele afectate de pandemie prin care acestea vor putea deconta chiriile. De asemenea, firmele vor putea accesa granturi de maximum 125.000 de euro fiecare pentru repornirea activităţii, facilitate care se adresează mai ales hotelierilor şi organizatorilor de evenimente. Nu în ultimul rând, Programul Operaţional Regional va fi modificat pentru ca o bună parte a sumelor necontractate şi necheltuite să se transforme tot în astfel de granturi”, a arătat candidatul PNL la preşedinţia CJ Prahova.
Vor exista trei surse majore de finanţare pentru planul 100 de miliarde de euro anunţat de Guvern: 1) Aproximativ 33 de miliarde de euro (din care 19 miliarde granturi nerambursabile) vor veni prin Programul UE de relansare economică; 2) Aproximativ 43 de miliarde de euro vor fi accesate în cadrul exerciţiului bugetar 2021 – 2027 al Uniunii Europene; 3) Diferenţa va fi rezultatul investiţiilor directe realizate cu finanţare de la Bugetul de stat în următorii patru ani.
„România are de ales: fie modernizăm infrastructura profitând de banii europeni şi ajutăm mediul de afaceri să-şi revină după şocul pandemiei, fie vom amâna relansărea economică ani buni. Noi, liberalii, credem că acum este momentul să rezolvăm problemele de infrastructură ale ţării, iar eu, personal, îmi doresc să rezolv neajunsurile cu care se confruntă prahovenii. Banii există şi sunt ieftini, trebuie doar o minte lucidă care să-i gestioneze aşa cum trebuie. Iată de ce, după fiascoul ultimilor 12 ani de PSD, le cer cetăţenilor din Prahova să-mi acorde încrederea la alegerile locale din toamnă”, a concluzionat Iulian Dumitrescu.
sursa comunicat de presă PNL Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8347 -0.0012
USD Dolarul SUA 4.1033 -0.0096
GBP Lira sterlina 5.3722 0.0020
CHF Francul elvetian 4.4909 0.0026
XAU Gramul de aur 262.6798 -6.0223