Serile de picnic și cinema sub clar de lună continuă la Sinaia

13 Aug 2017 10:48
Caravana Filmelor NexT, a IV-a ediție, poposește zilele acestea pe spațiul verde al Parcului „Dimitrie Ghica” pe care îl transformă în cinematograful preferat al sezonului, în aer liber, cu cerul înstelat drept tavan. În serile de 12, 13 și 14 august, spectatorii din Sinaia sunt încurajați să renunțe la scaune și să își așeze păturile pe iarbă verde pentru 3 seri de picnic și cinema sub clar de lună.
„Este un eveniment deosebit și îi invit pe toți cei care vor să se bucure de câteva ore de film, într-o atmosfera relaxantă, la acest spectacol cinematografic. Și acest festival demonstrează faptul că Sinaia este stațiunea unde atât turiștii cât și localnicii își pot petrece timpul liber intr-un mod foate plăcut, inedit și interesant” a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.
Cele mai aplaudate 16 filme scurte de la ultima ediție a Festivalului Internațional de Film NexT, sunt acum reunite în trei programe speciale: Scurtmetraje românești pline de imaginație, o seară de Oscar și cele mai iubite filme din selecția NexT 2017.
Sâmbătă, 12 august, Caravana Filmelor NexT a pregătit o seară dedicată filmelor românești: întâmplări de familie rupte din viață și povești de dragoste cu întorsături neașteptate, spuse pe scurt, cu multă imaginație.
Astăzi, duminică, 13 august, covorul roșu se va întinde peste pajiște și reflectoarele vor fi aprinse pentru cele cinci scurtmetraje de ficțiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2017 în cadrul Serii de Oscar.
Luni, 14 august, la Sinaia se va vedea Best of Festivalul NexT 2017, o retrospectivă cu cele mai iubite filme de la NexT 2017, comedii, animații, călătorii în spațiul cosmic sau pe tărâmuri magice, filme de groază și filme ca-n viață, toate scurte, cât să guști în două ore din tot ce are cinematograful mai bun de oferit.
Organizatorii, Primăria Orașului Sinaia în parteneriat cu Societatea Culturală NexT, Open Air Production și Shorts, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, vă oferă acest eveniment care este dedicat întregii familii și este creat sub conceptul de picnic și cinema sub clar de lună.
Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8730 -0.0007
USD Dolarul SUA 4.1185 0.0050
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0212
CHF Francul elvetian 4.5396 -0.0091
XAU Gramul de aur 253.9661 0.3176