Sfaturi poliție: Circulați preventiv, în condiții de instabilitate atmosferică!

20 Sep 2017 15:29
Sfaturi poliție: Circulați preventiv, în condiții de instabilitate atmosferică!
Poliția Română recomandă șoferilor să circule cu atenție sporită și să adapteze permanent viteza la condițiile meteo-rutiere, având în vedere avertizările de cod portocaliu de ploi.
Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o atenționare nowcasting de COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, cantități de apă importante (între 50 și 70 l/mp), în intervalul 20.09, ora 16.00 " 21.09, ora 10.00, în județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău.
O altă atenționare, de COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate, a fost emisă, pentru în intervalul 20.09, ora 11.00 " 21.09, ora 21.00, la nivel național, cu excepția județelor Tulcea și Constanța.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25... 30 l/mp cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali, iar pe arii restrânse, 50...60 l/mp.
Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55...60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h și vijelii.
În condiții de vizibiliate redusă, utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.
Atunci când circulați în condiții de vânt puternic, aveți în vedere că rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.
Păstrați o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față și evitați acționarea bruscă a mecanismului de direcție și a sistemului de frânare ale autovehiculului.
Sporiți atenția la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu gabarit mare. Totodată, evitați oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.
Înainte de a porni la drum, interesați-vă cu privire la condițiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeți. De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare de autovehicul, decât în condiții normale.
În condițiile unui trafic aglomerat sau a apariției blocajelor rutiere, păstrați-vă calmul, nu blocați intersecțiile și nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677