Sfaturile pompierilor pentru desfășurarea în siguranță a slujbei de Florii

19 Apr 2019 10:04
Sfaturile pompierilor pentru desfășurarea în siguranță a slujbei de Florii
Comunicat de presa ISU PH: "În acest sfârșit de săptămână, credincioșii ortodocși sărbătoresc Sfânta Sărbătoare a Floriilor. Pentru ca această importantă sărbătoare să nu fie umbrită de evenimente nedorite, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Șerban Cantacuzino" al județului Prahova vor fi la datorie.
Astfel, în aceste zile precum și în perioada următoare, personalul Inspecției de Prevenire a efectuat controale de îndrumare și sprijin la toate lăcașurile de cult unde se preconizează a se înregistra o afluență mare de participanți, la construcțiile destinate cazării persoanelor din incinta mănăstirilor, la unități turistice de la nivelul unității administrativ-teritoriale, precum și la operatorii economici care desfășoară activități economice în zonele turistice de pe raza județului nostru, cu scopul de a preîntâmpina eventuale situații de urgență care pot apărea pe timpul slujbelor religioase. Având în vedere gradul sporit de vulnerabilitate la incendiu al lăcașurilor de cult, inspectorii au urmărit starea instalațiilor electrice, a sistemelor de încălzire și a coșurilor de fum, respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor, precum și existența stingătoarelor și hidranților.
Pe lângă identificarea și înlăturarea disfuncționalităților specifice, specialiștii noștri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât acesta să cunoască și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.
În această perioadă, echipajele de salvatori din subunitățile operative au continuat acțiunile de recunoaștere la diverse categorii de obiective, pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.
De asemenea, pe timpul Slujbei de Florii, reprezentanți ai inspectoratului vor asigura prima intervenție în cazul producerii unei situații de urgență, la 21 de biserici și mănăstiri, astfel: Catedrala Sf. Ioan Botezătorul din Ploiești, Catedrala Eroilor Tineretului din Ploiești, Mănăstirea Turnu, Mănăstirea Ghighiu, Biserica Adormirea Maicii Domnului din municipiul Câmpina, Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Băicoi, Biserica Adormirea Maicii Domnului, Mănăstirea Sinaia, Mănăstirea Caraiman, Zona de agrement Valea Cerbului Bușteni " Gura Diham, Biserica Sf. Nicolae din Comarnic, Biserica Sfinții Voievozi Mihail și Gavril din Valea Doftanei, Mănăstirea Parepa, Biserica Adormirea Maicii Domnului, Mănăstirea Jercălăi, Biserica Adormirea Maicii Domnului din Apostolache, Biserica Mănăstirea din Vălenii de Munte, Biserica Nașterea Maicii Domnului din Slănic, Mănăstirea Suzana, Mănăstirea Crasna, Mănăstirea Zamfira, Mănăstirea Cheia și Zona de agrement Câmpul Ardeli din Cheia.
Pentru ca Sfânta Sărbătoare a Floriilor să fie petrecută în liniște și fără incidente tragice, pompierii prahoveni recomandă atât preoților, cât și credincioșilor să țină cont de câteva reguli de bază:
-​lumânările nu se vor ține în apropierea hainelor și părului ori a obiectelor combustibile precum icoane, decoruri, mobilier, coroane;
-​pentru evitarea supraaglomerării bisericii, se recomandă ca aceste manifestări religioase să se organizeze în exterior, iar atunci când ele se desfășoară în interior, se va evita permiterea unui număr de credincioși peste capacitatea construcției și se vor menține obligatoriu, pe toată durata slujbei, ușile de acces și evacuare în poziție deschisă;
-​la parcarea autoturismelor și autocarelor se va ține cont ca acestea să nu blocheze căile de acces pentru intervenția autospecialelor pompierilor, în cazul producerii unui eventual incendiu;
-​asigurarea unei întrețineri corespunzătoare, verificări periodice și a remedierii tuturor deficiențelor constatate la instalațiile electrice, sistemele de încălzire, aparatele de preparat și încălzit hrană și coșuri de fum;
-​asigurarea unei minime dotări cu mijloace tehnice destinate stingerii incendiilor, precum rezerve de apă, având în vedere faptul că, pentru mânăstirile amplasate izolat, în locuri greu accesibile autospecialelor pompierilor, această dotare minimă, dublată de instruirea corespunzătoare a personalului, pot salva construcția de la distrugere;
-​în situația izbucnirii unui incendiu, se va asigura operativ evacuarea persoanelor din construcție, a valorilor adăpostite, concomitent cu desfășurarea primei intervenții cu mijloacele tehnice din dotare și cu anunțarea, de îndată, a pompierilor, la numărul unic de apel de urgență 112."

Sursa foto: facebook ISU Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677