Concert simfonic, la filarmonica ploiesteana, ce va avea în prim plan un instrument muzical special cu un sunet aparte - vibrafonul

29 Jan 2018 09:40
Concert simfonic, la filarmonica ploiesteana, ce va avea în prim plan un instrument muzical special cu un sunet aparte - vibrafonul
Seria evenimentelor din Stagiunea Aniversară 65 continuă la Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești joi, 1 februarie 2018, de la ora 19:00, cu un nou Concert Simfonic deosebit ce va avea în prim plan un instrument muzical special cu un sunet aparte - vibrafonul. Dirijorul Tiberiu Soare va reveni la Ploiești pentru a conduce orchestra noastră simfonică, iar solistul percuționist Alexandru Anastasiu va interpreta propriul concert pentru vibrafon și orchestră, intitulat “Rhythm of the Day”. În partea a doua a serii publicul va putea asculta Simfonia a V-a în re minor, op. 47 de Dmitri Șostakovici.
Unul dintre cei mai mari vibrafoniști ai țării și primul care a interpretat un concert de vibrafon pe o scenă din România, Alexandru Anastasiu este ploieștean. În anul 2012 a organizat primul festival de vibrafon din lume cu sprijinul Radiodifuziunii Române, iar din 2013 prestigioasa firmă din Statele Unite, Mike Balter, creează un model de baghete ce poartă semnătura Alexandru Anastasiu. A colaborat cu cele mai valoroase orchestre simfonice ale țării, a susținut nenumărate concerte pe prestigioase scene ale lumii și a obținut numeroase premii participând la importante Festivaluri din România și de peste hotare. În același timp este și compozitor, pasiunea pentru vibrafon făcându-l să-și lase semnătura în literatura muzicală dedicată acestui instrument. Astfel, joi va interpreta alături de orchestra noastră simfonică, în primă audiție absolută, Concertul “Rhythm of the Day”, compoziție proprie. Este cel de-al doilea concert pentru vibrafon și orchestră compus de Alexandru Anastasiu și se remarcă prin temele muzicale expuse și prin înlănțuirile armonice originale. Concertul are patru părți: 1.Morning rush 2. Lazy Afternoon 3. Dusk și 4.Midnight Vibes și întreaga lucrare este o explozie de ritm și energie.
Cu o viziune dirijorală complexă, Tiberiu Soare, cel de-al doilea invitat al concertului de joi, 1 februarie, este un cunoscut promotor al muzicii contemporane dirijând cu măiestrie în egală măsură atât spectacole de operă cât și concerte simfonice. Aprecierea unanimă a criticilor de specialitate precum și nenumăratele premii și distincții obținute, cum ar fi „Ordinul Coroana României în Grad de Cavaler” oferit de Casa Regală a României, îi conferă lui Tiberiu Soare binemeritatul statut de muzician autentic.
Biletele pentru concertul de joi, 1 februarie, sunt disponibile atât online pe www.filarmonicaploiesti.ro cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenția Teatrală, la prețuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar și 10 lei - elev și student.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8737 0.0009
USD Dolarul SUA 4.0172 0.0114
GBP Lira sterlina 5.4853 0.0155
CHF Francul elvetian 4.5274 0.0174
XAU Gramul de aur 239.4568 2.5767