Simpozionul Internațional și Interdisciplinar "Natura și Omul" va avea loc in curand la Cheia

22 Sep 2020 08:50
Simpozionul Internațional și Interdisciplinar "Natura și Omul" va avea loc in curand la Cheia
Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova vă invită, în perioada 24-26 septembrie 2020, la Cheia, la cea de-a XXXI ediție a Simpozionului Internațional și Interdisciplinar "Natura și Omul".
Organizat la Centrul de Ecologie și Antropologie din cadrul Muzeului "Flori de Mină" Cheia, evenimentul se înscrie în seria de activități intitulate "În armonie cu natura", în cadrul unui proiect finanțat printr-un grant oferit de Rafinăria Petrotel Lukoil Ploiești.

În deschiderea simpozionului care va avea loc joi, 24 septembrie, orele 11.00, vor lua cuvântul Academician Constantin Bălăceanu Stolnici, Președinte de onoare al Institutului de Antropologie Fr. I. Rainer al Academiei Române, Prof.dr. Emilia Iancu, Director general al Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova, Prof.univ. dr. Alexandru Ispas, Director al Institutului de Antropologie Fr. I. Rainer al Academiei Române și dr. Cristiana Glavce, Cercetător Științific I din cadrul aceleiași instituții.
Din program fac parte acțiuni care susțin caracterul șțiințific, antropologic și ecologic, axat pe tematica de conviețuire a omului în armonie cu natura în condițiile actuale, cu toate restricțiile și cerințele de adaptare, totodată punând în valoare bogăția naturală și tradițiile specifice zonei.
Astfel, va fi vernisată expoziția "Francisc Rainer și munca antropologică de teren", urmată de prezentarea comunicărilor științifice pe secțiuni și discuții libere. Programul va continua cu proiecția filmului "O perspectivă din Țara Galilor asupra schimbărilor climatice", al cărui autor este Caroline Juler, vizionarea fiind urmată de comentarii și dezbateri ce privesc similitudinile sau diferențele dintre cercetările realizate pe această temă în Wales și România.
Maniferstarea se va încheia cu o vizită la Muzeul de Antropologie Francisc I.Rainer, secție a Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova, urmată de o activitate de teren inedită, vizitarea atelierelor de țesături populare ale Elenei Miroiu din Măneciu și Lizetei Ionescu din Izvoarele, a atelierului de pictură naivă al Mariei Ciripoiu din Izvoarele.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677