Simpozionul Internațional şi Interdisciplinar „Natura şi Omul” va avea loc in curand la Cheia

22 Sep 2020 08:50
Simpozionul Internațional şi Interdisciplinar „Natura şi Omul” va avea loc in curand la Cheia
Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova vă invită, în perioada 24-26 septembrie 2020, la Cheia, la cea de-a XXXI ediţie a Simpozionului Internațional şi Interdisciplinar „Natura şi Omul”.
Organizat la Centrul de Ecologie şi Antropologie din cadrul Muzeului „Flori de Mină” Cheia, evenimentul se înscrie în seria de activităţi intitulate „În armonie cu natura”, în cadrul unui proiect finanțat printr-un grant oferit de Rafinăria Petrotel Lukoil Ploieşti.

În deschiderea simpozionului care va avea loc joi, 24 septembrie, orele 11.00, vor lua cuvântul Academician Constantin Bălăceanu Stolnici, Preşedinte de onoare al Institutului de Antropologie Fr. I. Rainer al Academiei Române, Prof.dr. Emilia Iancu, Director general al Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova, Prof.univ. dr. Alexandru Ispas, Director al Institutului de Antropologie Fr. I. Rainer al Academiei Române şi dr. Cristiana Glavce, Cercetător Ştiinţific I din cadrul aceleiaşi instituţii.
Din program fac parte acțiuni care susțin caracterul șțiințific, antropologic și ecologic, axat pe tematica de conviețuire a omului în armonie cu natura în condițiile actuale, cu toate restricțiile și cerințele de adaptare, totodată punând în valoare bogăția naturală și tradițiile specifice zonei.
Astfel, va fi vernisată expoziția „Francisc Rainer şi munca antropologică de teren”, urmată de prezentarea comunicărilor științifice pe secțiuni şi discuții libere. Programul va continua cu proiecția filmului „O perspectivă din Ţara Galilor asupra schimbărilor climatice”, al cărui autor este Caroline Juler, vizionarea fiind urmată de comentarii şi dezbateri ce privesc similitudinile sau diferenţele dintre cercetările realizate pe această temă în Wales şi România.
Maniferstarea se va încheia cu o vizită la Muzeul de Antropologie Francisc I.Rainer, secție a Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova, urmată de o activitate de teren inedită, vizitarea atelierelor de ţesături populare ale Elenei Miroiu din Măneciu şi Lizetei Ionescu din Izvoarele, a atelierului de pictură naivă al Mariei Ciripoiu din Izvoarele.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923