Simularea Evaluarii Nationale la clasa a opta, boicotata in noua unitati de invatamant din Prahova. Elevii din 5 gimnazii si 4 licee nu dau examenul

05 Mar 2018 11:34
Liderii Sindicatului Scoala Prahovei au anuntat initial ca astazi simularea examenului de evaluare nationala va fi boicotata in 91 de unitati de invatamant din cele 164 existente in judet. Intre timp timp insa directorii scolilor au luat masuri, asa ca astazi nu se da examenul decat in 9 unitati de invatamant. Potrivit liderului de la Sindicatul Scoala Prahovei, Ionut Duta, membrii comisiilor de examen au fost inlocuiti cu profesori pensionari, cu membrii unui alt sindicat si chiar cu directorii si directorii adjuncti ai unitatilor de invatamant. De asemenea si Ministerul Educatiei a transmis ieri un comunicat in care se preciza ca: " boicotul nu este o soluție! Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creștere salarială de 20%, începând cu 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceștia se află în fața primei lor simulări de examen, iar impactul emoțional asupra lor este unul puternic.

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, le reamintește reprezentanților sindicali că ne aflăm în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă și, potrivit prevederilor acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanșeze conflicte de muncă."

Cele 9 unitati din Prahova in care nu se da simulare astazi sunt: Liceul Tehnologic Cantacuzino Baicoi, Liceul Aurel Vlaicu Breaza, Liceul Simion Stolnicu Comarnic, Liceul Starchiojd, Scoala Gimnaziala Liliesti Baicoi, Scoala Gimnaziala Ploiestiori din Blejoi, Scoala Constantin Brancoveanu Breaza, Scoala Gimnaziala Drajna si Scoala Andrei Muresanu Ploiesti.
Sindicatul Scoala Prahovei are aproximativ 7800 de membri si este afiliat Federatiei Sndicatelor Libere din Invatamant.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8747 0.0001
USD Dolarul SUA 4.1588 0.0063
GBP Lira sterlina 5.4016 0.0135
CHF Francul elvetian 4.5641 0.0093
XAU Gramul de aur 251.2556 -1.8434