Simularea Evaluarii Nationale la clasa a opta, boicotata in noua unitati de invatamant din Prahova. Elevii din 5 gimnazii si 4 licee nu dau examenul

05 Mar 2018 11:34
Liderii Sindicatului Scoala Prahovei au anuntat initial ca astazi simularea examenului de evaluare nationala va fi boicotata in 91 de unitati de invatamant din cele 164 existente in judet. Intre timp timp insa directorii scolilor au luat masuri, asa ca astazi nu se da examenul decat in 9 unitati de invatamant. Potrivit liderului de la Sindicatul Scoala Prahovei, Ionut Duta, membrii comisiilor de examen au fost inlocuiti cu profesori pensionari, cu membrii unui alt sindicat si chiar cu directorii si directorii adjuncti ai unitatilor de invatamant. De asemenea si Ministerul Educatiei a transmis ieri un comunicat in care se preciza ca: " boicotul nu este o soluție! Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creștere salarială de 20%, începând cu 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceștia se află în fața primei lor simulări de examen, iar impactul emoțional asupra lor este unul puternic.

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, le reamintește reprezentanților sindicali că ne aflăm în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă și, potrivit prevederilor acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanșeze conflicte de muncă."

Cele 9 unitati din Prahova in care nu se da simulare astazi sunt: Liceul Tehnologic Cantacuzino Baicoi, Liceul Aurel Vlaicu Breaza, Liceul Simion Stolnicu Comarnic, Liceul Starchiojd, Scoala Gimnaziala Liliesti Baicoi, Scoala Gimnaziala Ploiestiori din Blejoi, Scoala Constantin Brancoveanu Breaza, Scoala Gimnaziala Drajna si Scoala Andrei Muresanu Ploiesti.
Sindicatul Scoala Prahovei are aproximativ 7800 de membri si este afiliat Federatiei Sndicatelor Libere din Invatamant.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
VA ROG SA IMI SPUNETI CAND SE DESCHIDE CENTRUL DE VACCINARE DE LA SCOALA GENERALA NR 28,SALA DE SPORT.
la multyi ani cu multa sananate.noi sucese, fericire si iubitre
Felicitari pentru organizarea si functionarea centrului de vaccinari din cadrul spitalului Boldescu, Ploiesti.M-am vaccinat pe data de 22.01.2021, orele 18.Totul s-a derulat la ora fixata, fara intarzieri,cu mult profesionalism si amabilitate[trei doamne asistente si dr. Luchian].Aproape ca nu-mi venea sa cred ca se poate si la noi asa!!
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0006
USD Dolarul SUA 4.0105 -0.0043
GBP Lira sterlina 5.4892 -0.0207
CHF Francul elvetian 4.5228 -0.0023
XAU Gramul de aur 240.0052 -1.5092