Simularea Evaluarii Nationale la clasa a opta, boicotata in noua unitati de invatamant din Prahova. Elevii din 5 gimnazii si 4 licee nu dau examenul

05 Mar 2018 11:34
Liderii Sindicatului Scoala Prahovei au anuntat initial ca astazi simularea examenului de evaluare nationala va fi boicotata in 91 de unitati de invatamant din cele 164 existente in judet. Intre timp timp insa directorii scolilor au luat masuri, asa ca astazi nu se da examenul decat in 9 unitati de invatamant. Potrivit liderului de la Sindicatul Scoala Prahovei, Ionut Duta, membrii comisiilor de examen au fost inlocuiti cu profesori pensionari, cu membrii unui alt sindicat si chiar cu directorii si directorii adjuncti ai unitatilor de invatamant. De asemenea si Ministerul Educatiei a transmis ieri un comunicat in care se preciza ca: " boicotul nu este o soluție! Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creștere salarială de 20%, începând cu 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceștia se află în fața primei lor simulări de examen, iar impactul emoțional asupra lor este unul puternic.

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, le reamintește reprezentanților sindicali că ne aflăm în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă și, potrivit prevederilor acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanșeze conflicte de muncă."

Cele 9 unitati din Prahova in care nu se da simulare astazi sunt: Liceul Tehnologic Cantacuzino Baicoi, Liceul Aurel Vlaicu Breaza, Liceul Simion Stolnicu Comarnic, Liceul Starchiojd, Scoala Gimnaziala Liliesti Baicoi, Scoala Gimnaziala Ploiestiori din Blejoi, Scoala Constantin Brancoveanu Breaza, Scoala Gimnaziala Drajna si Scoala Andrei Muresanu Ploiesti.
Sindicatul Scoala Prahovei are aproximativ 7800 de membri si este afiliat Federatiei Sndicatelor Libere din Invatamant.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677