Sindicatul Equitas din Penitenciarul de Femei Ploiești Târgșorul Nou: "În acest moment nu cunoaștem numărul exact de deținuți din penitenciar care se vor elibera, deoarece sunt probleme la interpretarea acestei legi, la modul de calcul"

19 Oct 2017 21:43
Sindicatul Equitas din Penitenciarul de Femei Ploiești Târgșorul Nou: "În acest moment nu cunoaștem numărul exact de deținuți din penitenciar care se vor elibera, deoarece sunt probleme la interpretarea acestei legi, la modul de calcul"
Comunicat presă Sindicat Equitas penitenciar Târgșor.
Tema : Recursul compensatoriu
Reprezentantul Sindicatului Equitas din Penitenciarul de Femei Ploiești Targsorul Nou spune că aplicarea acestei legi a fost puțin grăbită de domnul Ministru al Justiției, Tudorel Toader, pentru a respecta termenele promise, în ciuda faptului că în unitățile penitenciare nu a fost trimisa din timp o procedura de aplicare a acesteia.
Au fost trase semnale de alarma din partea organizatorilor sindicale care au criticat această măsură, practic o grațiere mascată, și putem spune că aceasta va încuraja infractorii.
Legea recursului compensatoriu reprezintă un proces destul de complicat la care se va lucra mult timp de acum, și noi spunem că nu este o măsură bună pentru sistemul penitenciar, deoarece mare parte din detinutele care se vor elibera în scurt timp se vor întoarce în mediul penitenciar.
În acest moment nu cunoaștem numărul exact de deținuți din Penitenciarul Târgșor care se vor elibera, deoarece sunt probleme la interpretarea acestei legi, la modul de calcul și aplicare, precum și la programul informatic care funcționează cu întreruperi. Administrația penitenciara nu a trimis din timp acel ordin care stabilea spatiile pentru care se beneficiază de acele zile castig, ordinul fiind primit aseară târziu la Penitenciarul Târgșor în jurul orei 22.00.
Cei ce trebuie să facă aceste calcule sunt lucrătorii din sectoarele evidenta și organizarea muncii, puțini la număr și total depășiti de volumul de muncă.
Adminsitratia ar trebui să-și asume răspunderea pentru eventualele nereguli ce ar putea să apară în urma aplicării acestei masuri.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8743 -0.0004
USD Dolarul SUA 4.1768 0.0180
GBP Lira sterlina 5.4111 0.0095
CHF Francul elvetian 4.5595 -0.0046
XAU Gramul de aur 251.6793 0.4237