Startul Campaniei de informare privind depunerea Cererii Unice de Plată în anul 2020

13 Feb 2020 13:12
Startul Campaniei de informare privind depunerea Cererii Unice de Plată în anul 2020
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova (APIA Prahova) informează că, începând cu data de 12 februarie, s-a demarat Campania de informare a fermierilor privind depunerea Cererii Unice de Plată în anului 2020, sub sloganul:
"APIA: DIN NOU LA DRUM ALĂTURI DE FERMIERII ROMÂNI !
Depune Cererea Unică de Plată în perioada 2 Martie " 15 Mai 2020!"
Cererile Unice de Plată se depun la Centrul județean Prahova și la Centrele locale APIA, în perioada 02 martie " 15 mai 2020.
Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe!

România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiază de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plăți/ măsurilor de sprijin/ ajutoarelor naționale tranzitorii, ca mecanisme de susținere a producătorilor agricoli, respectiv:
- schema de plată unică pe suprafață (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, schema de sprijin cuplat în sectorul vegetal și zootehnic,
- măsurile compensatorii de dezvoltare rurală: Măsura 10 - Agro-mediu și climă, Măsura 11 - Agricultura ecologică, Măsura 13 - Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice (PNDR 2014-2020),
- ajutoarele naționale tranzitorii (ANT) care se acordă în sectorul vegetal și zootehnic.
În Campania 2020, completarea declarației de suprafață se realizează electronic, folosind aplicația IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/. Finalizarea și închiderea cererii unice de plată în IPA-Online se face în prezența funcționarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plată, după verificarea acesteia și a mesajelor din controlul parcelelor digitizate și corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.
Același principiu se aplică și pentru fermierii, crescători de animale, care vor completa Cererea unică de plată " declarație sector zootehnic, împreună cu funcționarul APIA, în aplicația dedicată sectorului zootehnic.

Pentru a beneficia de sprijinul aferent schemelor de plată/măsurilor de dezvoltare rurală/ ajutoarelor naționale fermierii trebuie să depună anual, la APIA, Cererea Unică de Plată și să îndeplinească condițiile de eligibilitate conform legislației comunitare și naționale în vigoare.
În cazul Măsurilor 10 și 11, fermierii trebuie să respecte și cerințele specifice pachetelor solicitate la plată și cerințele de bază conform Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Informații privind zonele eligibile pentru Măsura 10, Măsura 11 și Măsura 13 se regăsesc în PNDR 2014-2020, pe site-ul APIA, http://www.apia.org.ro/ro/materiale-de-informare/materiale-de-informare-anul-2020 și la Centrele județene/locale APIA.

Pentru a beneficia de subvenții, solicitanții (indiferent că sunt persoane fizice sau juridice) trebuie să prezinte documentele privind utilizarea terenului conform art.5 din Ordinul MADR nr. 619/ 2015, cu modificări și completări.
Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziția fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată și trebuie să fie valabile la data depunerii cererii.
Responsabilitatea privind legalitatea și valabilitatea documentelor aparține fermierului și/ sau autorității care a emis/ atestat aceste documente, după caz.

Potrivit prevederilor legislației europene și naționale, orice fermier care solicită plăți în cadrul schemelor de plată/ măsurilor de sprijin/ ajutoarelor naționale tranzitorii aferente Campaniei 2020, trebuie să respecte normele de ecocondiționalitate, care cuprind Bunele Condiții Agricole și de Mediu (GAEC) și Cerințele Legale în Materie de Gestionare (SMR), pe tot pacursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatației, indiferent de mărimea lor.

Informațiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, inclusiv hărțile și listele cu UAT eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, pot fi consultate la centrele județene/locale ale APIA și pe site-urile: www.apia.org.ro, www.madr.ro și www.pndr.ro.

Pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2020, rugăm fermierii să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform INVITAȚIEI primite.

Informații relevante se regăsesc postate pe site-ul APIA www.apia.org.ro și în ghidurile adresate fermierilor care solicită plăți pe suprafață de la sediul Centrului Județean Prahova și Centrele Locale ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură din județ.

RELAȚII CU PUBLICUL ȘI COMUNICARE

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677