“Stop poluării! Vrem un aer curat în Ploiești!” Asta au scandat elevii unei școli din muncipiu într-un protest pe care l-au ținut astăzi - VIDEO/FOTO

10 Nov 2017 17:38
Nemulțumiți de aerul pe care îl respiră în fiecare zi, elevii Școlii George Emil Palade din Ploiești au organizat astăzi un protest împotriva poluării. Copiii ar fi vrut să iasă în stradă, într-un marș pe bulevard, însă la îndemnul profesorilor au rămas în curtea școlii. Cei mici s-au pregătit serios pentru protest, au venit cu pancarte pe care erau inscripționate tot felul de mesaje contra poluării. Timp de aproximativ o jumătate de oră, elevii au scandat lozinci ca „Stop poluării!”, „Salvăm Ploieștiul!”, „Nu mai poluați!” sau “Vrem aer curat!”.
Municipiul Ploiești este recunoscut ca fiind un oraș poluat din cauza rafinăriilor care îl înconjoară. Deși localnicii se plâng deseori de mirosurile de gaze resimțite, reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Prahova spun că de cele mai multe ori că nu se înregistrează depășiri ale indicatorilor de poluanți măsurați în cele șase stații de monitorizare a calității aerului.
Pe de altă pare, Garda de Mediu Prahova a primit anul acesta 50 de sesizări privind calitatea aerului. Inspectorii au efectuat 17 controale în acest sens și au aplicat 11 amenzi în valoare totală de aproximativ 615.000 lei.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0005
USD Dolarul SUA 4.1525 0.0261
GBP Lira sterlina 5.3881 0.0139
CHF Francul elvetian 4.5548 0.0172
XAU Gramul de aur 253.0990 1.0791