STOP tăierii în Pădurea Păulești! Pauleștenii au plantat 2.000 de stejari în pădurea statului

28 Nov 2020 13:52
Acțiune de plantare în Pădurea Păulești, aflată în apropierea Ploieștiului! Zeci de oameni din comuna Păulești, alături de autoritățile locale, au plantat sâmbătă, 28 noiembrie, 2.000 de puieți de stejari. Este pentru prima dată când are loc o astfel de acțiune în zonă. Deși, pădurea se află într-un program intens de tăiere, specialiștii au lasat ca zona verde să se regenereze natural.

Evenimentul a fost organizat de comunitate, care a strâns banii necesari și a cumparat copacii de la Direcția Silvică București-Ilfov.

Acțiunea ecologică a fost aprobată de reprezentanții Ocolului Silvic Ploiești și coordonată de pădurarul zonei, Gheorghe Stancu.

Profesori universitari, medici, jurnaliști, ingineri, oameni ai muncii, pensionari, cu toții și-au unit forțele pentru ca Pădurea Paulești să renască.

Cea mai vârstnică participanta este Magdalena Stoica. Are 77 de ani și a venit să planteze stejari alături de copiii ei. "Fac ce pot. Vreau ca nepoții mei să respire un aer curat, nu poluat așa cum îl avem, din păcate, toți cei ce locuim în zona industrială", a spus femeia.

Prahova se afla pe harta cancerului. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în ultimii ani, numărul îmbolnăviror de cancer a crescut în rândul prahovenilor, din cauza poluarii.
Cei mai afectați sunt, în special, localnicii din Ploiești, Păulești, Blejoi și Brazi.

Documentul oficial, dat publicității anul trecut, arată că în aceste zone sunt înregistrate frecvent depășiri la substanțe cancerigene precum benzen, toluen, xilen, etilbenzen. Astfel că incidența la tumori maligne, limfoame, anemie și leucemie a crescut îngrijorator, iar cei mai afectați sunt cei cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani.

Din păcate, în Pădurea Păulești, considerată "plămânul" Ploieștiului, au loc defrișări an de an. Potrivit planului de taieri, 50% din ea va fi exploatată în următorii zece ani.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Buna ziua, M-am programat pe platforma pentru vaccinare si am obtinut programare pe 22 01 2021 la ora 18. Am 75 ani si sunt din Bucuresti. Avand in vedere cele specificate mai sus, as vrea sa stiu daca: - centrul este intr-adevar functional - programarea mea la ora 18 se incadreaza in programul de functionare al centrului localizat in fostul liceu Ludovic Mrazek , cladire corp II dm str Mihai Bravu nr 248 Cu multumiri anticipate Ruxandra Huch
Vreau sa ma înscriu la vaccinare in Sinaia. Locuiesc aici de trei ani.
cum si unde ma pot vaccina
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0000
USD Dolarul SUA 4.0148 0.0000
GBP Lira sterlina 5.5099 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5251 0.0000
XAU Gramul de aur 241.5144 0.0000