"Summitul" limbii române la Bușteni

18 Apr 2019 14:25
"Summitul" limbii române la Bușteni
Pentru o săptămână, la Bușteni, creativitatea literară își va găsi punctul de gravitație! Elevi din toată țara, calificați pentru participarea la Olimpiada Națională de limba și literatura română, se vor întâlni pentru o confruntare a tinereții fără bătrânețe și a frumuseții fără de moarte pe tărâmul neîmblânzit al literaturii. Această înfruntare a luminilor nu are în mod necesar sensul disputei sau al supremației, ci una care reflectă confluența dintre solida pregătire științifică, tot mai evitată și disimulată azi, și creativitatea artistică pe care elevii participanți la acest tip de concurs o dovedesc cu prisosință.
Aproximativ 350 de elevi și 100 de profesori vor fi oaspeții orașului Bușteni și ai Colegiului Ion Kalinderu, timp de cinci zile în care, pe lângă susținerea probelor de concurs, vor avea și posibilitatea vizitării obiectivelor importante ale zonei și, ceea ce este cel mai important, întâlnirea față în față a atâtor minți luminate. Desfășurarea acestui eveniment la Colegiul Ion Kalinderu demonstrează încă o dată capacitatea organizatorică și responsabilitatea tuturor colegilor profesori din Bușteni, echipelor manageriale, dar și susținerea pe care Școala o are din partea comunității locale. Cu siguranță că pe măsura importanței evenimentului va fi și atenția tuturor celor implicați, fie că sunt elevii Colegiului, în calitate de ghizi, colegii profesori, instituții precum Primăria orașului Bușteni, Consiliul local, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Ministerul Educației Naționale. Amintim că în aprilie 2016, orașul Bușteni a fost gazda unuia dintre cele mai mari evenimente ale educației internaționale prin organizarea Olimpiadei internaționale de matematică pentru fete, EGMO, prin organizarea diferitelor concursuri și cursuri de nivel național și internațional. Desfășurarea cu succes a acestor evenimente au demonstrat că rigoarea, responsabilitatea și ospitalitatea au fost coordonatele tuturor acțiunilor oamenilor din Bușteni fie în calitatea lor de profesori, fie în cea de lideri și organizatori.
Și pentru că olimpiada se va desfășura în perioada frumoasă a primăverii, deodată cu apropierea Sărbătorii Paștilor, ne vom primi oaspeții cu drag și cu inimile deschise în Ținutul Prahovei, exact acolo unde sclipirile Prahovei se rostuiesc pe frunțile Caraimanului!
FELICITĂRI BUȘTENI! Poate nu întâmplător te-ai născut sub grija Sfinxului și a Babelor și propășești în lumina Crucii!
prof. Constantin Petrea, director adjunct al Colegiului Ion Kalinderu.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677