Suspectul de la Sinaia, reținut/Ce au constatat medicii legiști

20 Sep 2021 19:21
Suspectul de la Sinaia, reținut/Ce au constatat medicii legiști
Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a anunțat, luni, că principalul suspect în cazul femeii moarte la Sinaia a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore incepand cu data de 20.09.2021, ora 16:00 si pană la data de 21.09.2021, ora 16:00. În plus, în urma efectuării autopsiei, Serviciul Judetean de Medicina Legala Prahova a stabilit ca moartea femeii s-a datorat insuficientei respiratorii acute urmare a asfixiei mecanice prin regurgitat gastric, la autopsie nefiind constatate semne de violență. În cauză urmează a fi întocmit raportul de expertiza medico-legală necroptică, după finalizarea investigațiilor medicale complementare autopsiei.
comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova
”La data de 18.09.2021, in jurul orei 18.00, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a fost sesizat de catre organele de poliție din cadrul IPJ Prahova cu privire la faptul că pe raza or. Sinaia, in dreptul pensiunii ”....” , o persoana de sex feminin ,identificată in persoana numitei C.G.M, a decedat în urma unei agresiuni exercitate de catre concubinul acesteia despre care se stabilise ca a părăsit locul faptei la volanul autoturismului său marca Renault Clio.
În jurul orei 17:15, organele de cercetare din cadrul Politiei or Comarnic au depistat pe numitul S.D în timp ce conducea autoturismul indicat pe DN1 sensul de mers Sinaia-Ploiești, fiind inregistrat dosarul penal cu nr unic 622/P/2021 la Parchetul de pe langa Judecatoria Sinaia, in a carui rază de competență teritoială se află locul comiterii faptelor. Cercetarile au fost ulterior preluate de către procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, numitul S.D fiind cercetat în calitatea de suspect pentru savarsirea infracțiunilor de ”conducere sub influenta alcoolului” prev. de art 336 C.P.si ”conducere fără permis” , prev. de art 335 al.2 C.P. Față de suspect a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore incepand cu data de 20.09.2021, ora 16:00 si pană la data de 21.09.2021 ora 16:00.
Cu privire la decesul numitei G.C.M, precizăm că pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova a fost constituit la data de 18.09.2021 dosarul penal nr 342/P/2021, sub aspectul savarsirii infractiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte prev. de art 195 alin. 1 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen, numitul S.D. având în prezent calitatea de suspect.
Cu ocazia cercetarii la fata locului, în urma examinarii externe a cadavrului medicul legist din cadrul SML Prahova nu a putut oferi concluzii preliminarii privind cauza mortii, nefiind constatate leziuni traumatice vizibile care sa permita formularea unei concluzii privind cauza probabilă a decesului, înainte de efectuarea autopsiei medico-legale ce urma să aibă loc la data de 20.09.2021, ora 08:30.
Totodată, s-a stabilit faptul că victima avea în antecedență afecțiuni neurologice suferind o intervenție chirurgicală în cursul anului 2020 pentru anevrism cerebral.
În urma efectuării autopsiei, Serviciul Judetean de Medicina Legala Prahova a stabilit ca moartea numitei G.C.M s-a datorat insuficientei respiratorii acute urmare a asfixiei mecanice prin regurgitat gastric, la autopsie nefiind constatate semne de violență. În cauză urmează a fi întocmit raportul de expertiza medico-legală necroptică, după finalizarea investigațiilor medicale complementare autopsiei.
Așadar, până în prezent nu s-a reliefat existența legaturii de cauzalitate între acțiunile de împingere/lovire exercitate de catre suspect si decesul victimei, în cauză efectuându-se în continuare cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii decesului numitei G.C.m”.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677