Sute de amenzi au primit soferii in weekend pe soselele prahovene

13 Jan 2020 17:07
În acest weekend, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu polițiști rutieri de la mai multe subunități teritoriale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, au desfășurat o acțiune în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice, se arata intr-un comunicat de presa. Conform aceluiasi document, "polițiștii au acționat pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
​
Au fost controlate 1324 de autovehicule și aplicate 499 sancțiuni contravenționale, dintre care 265 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 10 pentru conducere sub influența alcoolului și 224 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri ale conducătorilor auto. ​
Astfel, 33 de conducători auto au rămas fără permis de conducere, cinci dintre aceștia pentru depășirea vitezei cu 50 km/h peste limita legală, 14 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 14 pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 7 de certificate de înmatriculare.

În timpul acțiunii, au fost întocmite 3 dosare penale, dintre care două pe numele unor conducători auto care au fost depistați la volan având o îmbibație alcoolică în etilotest, care depășea 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și unul pentru alte infracțiuni la regimul rutier.

Acțiunile de acest gen sunt menite să diminueze efectul negativ al creșterii numarului de victime din accidente rutiere, iar în acest sfârșit de săptămână, rezultatul a fost cel scontat, în sensul că, pe șoselele din Prahova, au fost înregistrate numai două accidente rutiere ușoare.

Exemple:

Pe DN1 B, în localitatea Bucov, polițiștii au oprit pentru control un autoturism care se deplasa cu 25 km mai mult decât viteza legală pe sectorul respectiv de drum.
În urma verificărilor, polițiștii au identificat conducătorul auto, o femeie de 43 de ani, care avea dreptul de a conduce suspendat, sens în care s-a întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul cu permisul suspendat.


Un alt dosar penal a fost întocmit pe numele unui bărbat de 35 de ani care a fost depistat conducând un autoturism pe raza localității Izvoarele, deși avea o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Și în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!
Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.

Respectați regimul legal de viteză întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, pot cauza evenimente rutiere cu consecințe grave!"
Sursa: Politia Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677