Sute de cazuri de gripă, în Prahova

12 Feb 2020 09:41
Sute de cazuri de gripă, în Prahova
Potrivit DSP Prahova, în săptămâna 03.02.2020-09.02.2020, au fost raportate 724 de cazuri de gripă. Dintre acestea 38 au necesitat internare.
Au fost înregistrate 8817 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, din care 67 au fost internate iar alte 1104 persoane au avut pneumonii, din care 127 au necesitat internare.
Având în vedere că a fost declarată epidemia de gripă, Direcția de Sănătate Publică Prahova face următoarele recomandări pentru populație: consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa, inclusiv pentru a stabili o eventuală indicație de spitalizare
- Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor ce prezintă simptomatologie asemănătoare gripei.
- Respectarea etichetei tuse și strănutului: utilizarea de batiste de unică folosință sau tuse/strănut la nivelul regiunii interne a articulației cotului.
- Igiena activă mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului.
- Evitarea aglomerației lor.
- Triaj epidemiologic zilnic în orice timp de o colectivitate.
- Continuarea vaccinării antigripale

foto ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8288 0.0042
USD Dolarul SUA 4.4163 0.0030
GBP Lira sterlina 5.4966 0.0417
CHF Francul elvetian 4.5682 0.0036
XAU Gramul de aur 225.8515 -0.4651