Sute de vile şi apartamente stau nevândute pe Valea Prahovei

28 Aug 2017 09:58
Sute de vile şi apartamente stau nevândute pe Valea Prahovei
Pe Valea Prahovei, sute de vile şi apartamente stau nevândute, chiar dacă proprietarii au redus preţurile. Unele sunt vechi sau de dimensiuni mari, construite imediat după revoluţie - şi nu mai au căutare, se anunță pe stirileprotv.ro.

Potrivit aceluiași site, analiştii imobiliari spun că oamenii care îşi cumpără acum case la munte, vor să fie mici şi noi, că să plătească mai puţin la întreţinere, şi să nu mai dea alţi bani, pentru renovare.

După o viaţă trăită la Constanţa, doi soţi s-au hotărât să îşi cumpere un apartament la munte - care să rămână casă de vacanţă pentru copiii lor. Pentru locuinţa cu 2 camere, într-un bloc nou, au plătit 53 de mii de euro.

Proprietarii nu şi-au dorit o casă veche - pentru că ar fi trebuit să dea mulţi bani pentru renovare. În plus, cele mai multe sunt în zone zgomotoase, aproape de şosea.

Radu Pârvuleț, proprietar: “Am vrut clădire nouă şi pentru asta am şi aşteptat un an de zile.”

Dora Cerăceanu, proprietar: “Nu am căutat case vechi pentru că ne trebuiau bani prea mulţi să investim într-o clădire veche să o facem din nou.”

La fel procedează majoritatea celor care îşi cumpără acum o casă pe Valea Prahovei. Din acest motiv, dezvoltatorii imobiliari au început să ridice clădiri noi în zone mai puţin aglomerate. Deşi încă neterminat, într-un bloc din Buşteni s-au vândut jumătate din apartamente.

Metrul pătrat costă 800 de euro, iar cei care vor să vadă Bucegii de la fereastră plătesc cu 80 de euro în plus.
Cele mai căutate apartamente sunt la Sinaia. Cumpărătorii sunt atraşi pentru că în ultimii ani edilii au investit aproape 30 de milioane de euro în refacerea infrastructurii. Reţelele electrice au fost îngropate, trotuarele şi drumurile refăcute, iar centrul staţiunii este bine îngrijit.

În schimb, la Azuga şi Predeal străzile sunt într-un continuu saniter, iar autorităţile nu sunt preocupate de aspectul staţiunilor. Din această cauza, preţurile imobilelor au scăzut în ultimii ani chiar şi cu 50 la sută.

Cititi mai mult pe: http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/valea-prahovei-plina-cu-vile-c-i-apartamente-nevandute-motivul-invocat-de-proprietari.html

Sursa foto: montexpert.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Buna ziua, M-am programat pe platforma pentru vaccinare si am obtinut programare pe 22 01 2021 la ora 18. Am 75 ani si sunt din Bucuresti. Avand in vedere cele specificate mai sus, as vrea sa stiu daca: - centrul este intr-adevar functional - programarea mea la ora 18 se incadreaza in programul de functionare al centrului localizat in fostul liceu Ludovic Mrazek , cladire corp II dm str Mihai Bravu nr 248 Cu multumiri anticipate Ruxandra Huch
Vreau sa ma înscriu la vaccinare in Sinaia. Locuiesc aici de trei ani.
cum si unde ma pot vaccina
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0000
USD Dolarul SUA 4.0148 0.0000
GBP Lira sterlina 5.5099 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5251 0.0000
XAU Gramul de aur 241.5144 0.0000