Taieri ilegale si masive de arbori, la Sotrile. Trei persoane prinse in flagrant de catre jandarmi (FOTO/VIDEO)

30 Sep 2017 21:45
In data de 30.09.2017, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Prahova au desfasurat o actiune specifica pe linie de constatare si sanctionare a delictelor silvice, pe raza comunei Şotrile.
S-a constatat ca in zona impadurita din localitate, zona Măgura, in ultima perioada s-au executat taieri masive de arbori (fag), fara documente legale, fapt confirmat si de reprezentantul Ocolului Silvic Campina sosit la fata locului. In zona amintita se gasesc numeroase cioate fara a avea marca aplicata si cantitati mari de lemn taiat si lasat la fata locului.
Au fost depistate trei persoane in padure care aveau lemn incarcat in 3 atelaje hipo, care au afirmat ca in acea zona, la sosirea jandarmilor, altii au fugit. A fost confiscata cantitatea de lemn gasita asupra lor (1,5 metru cubi) si uneltele folosite la debitarea lemnului (doua drujbe si topoare). Spre surprinderea jandarmilor, persoanelor in cauza nu li s-a parut nimic anormal declarand ca aceasta este o sursa de venit profitabila.
De asemenea, a fost predata reprezentantului Ocolului Silvic Campina cantitatea de aprox. 5 metri cubi de lemn gasit in padure taiat si considerat abandonat. De mentionat ca zona afectata de taieri se afla in imediata apropiere a unei comunitati de romi.
Cetatenii din zona se declara nemultumiti de faptul ca padurile le sunt furate iar ei trebuie sa cumpere lemn pentru foc.

Sursa foto/video: IJJ Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8743 -0.0004
USD Dolarul SUA 4.1768 0.0180
GBP Lira sterlina 5.4111 0.0095
CHF Francul elvetian 4.5595 -0.0046
XAU Gramul de aur 251.6793 0.4237