Târg de bunătăți și ateliere gratuite pentru copii, la Ploiești

24 May 2017 15:27
La sfârșit de săptămînă în Parcul Toma Socolescu vor poposi, pentru doar 3 zile, producători de preparate naturale și tradiționale și artiști handmade reuniți în cadrul Târgului cu Bunătăți, mai exact de joi, 25 mai până sâmbătă, 27 mai. Alături de bunătățile și dichisurile din târg, ca la fiecare ediție unde spațiul și vremea ne permit, organizăm și Atelierele gratuite pentru copii " Pasiuni și Meșteșuguri.

Și pentru că la târg este vorba despre gurmanzi, ploieștenii vor găsi brânză proapspăt făcută și specialităti din branză de oaie și vacă de la Fundata, Bran și Zagra de Bistrița, cârnați de porc și vită, din aceeia tăiați la topor, mușchiuleți interiori afumați, șorici și șuncă ținută în saramură și acoperită consistent cu usturoi. Ei, da, vor fi și alimente funcționale ca să ne dregem puțin de grăsimi, de la Topoloveni, și nu de la orice producător, ci de la cel care este furnizorul Casei Regale și căruia i s-a recunoscut atenția pentru calitate prin premii și medalii internaționale: zacuscă, dulcețuri cu sau fără zahăr și mai ales binecunoscutul magiun de Topoloveni. De la o mică stupină prahoveană din Gura Vadului veți găsi miere polifloră, de floarea soarelui și de rapiță. Tot din zona aceea veți putea cumpăra si vinuri făcute in mod tradițional.

Daca vreți să aflați mai multe despre beneficiul plantelor, ar fi bine să treceți pe la standul celor de la Farmacia Naturii, de la Bacău, plin de aromele naturale ale ceaiurilor și condimentelor din flora spontană dar și crescută in mod ecologic din pasiunea Dnei Inginer Horticultor Iulia Barbu. Pentru iubitorii de dulciuri, găsiți dulcele cel mai dulce: baclavale și sarailii, cu multe foi însiropate din belșug cu sirop de miere.

La Atelierele gratuite pentru Copii - Pasiuni și Meșteșuguri, puteti aduce copiii să invețe cum sa își petreacă timpul în mod plăcut, fără telefoane mobile, tablete sau jocuri pe calculator. Vor confecționa, sub îndrumarea atentă a instructorilor, diverse obiecte pe care și le pot lua acasă. Spre exemplu, vor putea picta un suport de lumânare din ipsos, vor putea învăța să confecționeze un magnet de frigider și să îl personalizeze folosind tehnica quilling. De asemenea, vor putea învăța tehnica de confecționare a ciucurilor tradiționali sau a brățarilor tradiționale românești din mărgele, la gheghef.
Doamnele, și de ce nu, domnii care apreciaza frumosul vor avea ce cumpăra de la standurile artiștilor handmade, pline cu lavandă, cu obiecte de decor realizate cu tehnica șervețelului, cu împletituri și bijuterii din pietre semiprețioase. Noutatea din zona artiștilor este adusă de bijuteriile unciat din porțelan lucrat manual și îmbogățite cu aur și argint coloidal, făcute chiar de un artist ploieștean.

Sunt multe de văzut și de cumpărat, răbdare să aveți, pentru că la târg produsele se scotocesc, se povestesc și degustă și la urmă se cumpără. Asa că, spor la cumpărături!

Program târg: Joi - vineri: 8.00 - 19.00/ Sambata: 8.00 - 16.00

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677