Târgul cu Bunătăți și Dichisuri, la Sinaia, in perioada 14-17 iunie

13 Jun 2019 11:13
Târgul cu Bunătăți și Dichisuri, la Sinaia, in perioada 14-17 iunie
Comunicat de presă
Dacă încă nu ați făcut planuri pentru zilele libere ce urmează, luați în calcul și varianta de a petrece câteva zile sau doar și măcar câteva ore, la Sinaia, unde, de vineri , 14 iunie până luni, 17 iunie se desfășoară Târgul cu Bunătăți și Dichisuri.

La acestă ediție veți găsi brânzeturi și specialităti din branză de oaie și vacă, rețete românești din zona Fundata. Mierea adusă din stupinele din Vrancea stă la loc de cinste alături de covrigii argeșeni sau baclavalele turcești. Pentru pofticioșii de dulce, amintim doar plăcintele boierești cu brânză, vișine, nucă sau dovleac, găluștele cu prune, migdalele și nucile caju trase în caramel, turta dulce și ciocolata de casă sau siropurile de lavandă, mure, trandafir sau soc, perfecte a fi băute cu apă rece, în zilele de vară ce vor urma.

Tot în zona dulce, de această dată veți găsi și dulceață din petale de trandafiri de Damasc, culese zilnic, înainte de răsăritul soarelui de pe plantația de 5000 mp de la Teliu - Brașov și care conține doar petale de la cel puțin 2 trandafiri, zahăr din sfeclă și zeamă de lămâie sau dulceața de dovleac plăcintar și vanilie, flori de liliac sau rubarbar.

Preparatele din carne de porc și vită – cârnații picanți ușor afumați, slana ținută la baiț cu usturoi, mușchiul afumat vor fi pe placul gurmanzilor. Băutorii de vinuri speciale le vor aprecia cu siguranță pe cele de pe domeniile Vatra Roșie de la Fizeul Gherlii - Cluj, mai ales cele din seria limitata, de 1000 de sticle, atent numerotate și selecționate.

Sigur, în târg fiecare va găsi ceva pe placul lui, mai ales că la târg e musai să se deguste, să se povestească și abia la sfârșit să se cumpere.

Așa cum v-au obișnuit organizatorii, la TÂRGUL CU BUNĂTĂȚI ȘI DICHISURI vă așteaptă, în afară de producatorii de preparate naturale sau tradiționale și artiști handmade, făuritori de produse de calitate, manufacturate în cantități și serii limitate, așa cum numai la un târg serios veți găsi

Meșterii și artiștii de la târg își vor prezenta creațiile realizate cu migală: decorațiuni și cosmetice naturale din levățică, din plantație proprie, bijuterii din pietre semiprețioase, ii transilvănene și chimire, dar și genti din piele de inspiratie secuiască.

Nu trebuie să ratați standul în care își vor prezenta creațiile copiii de la Centrul Rezidential de tip familial din Brebu, mai exact obiecte de decor din hârtie și sticlă reciclate care pot decora cu cinste locuința oricui.

Bunătăți, dichisuri, delicatese, migăleli, specialități, gourmet, meșteșug, găteli. Răcoare dar și soare, exact cât trebuie, verde, aer curat, străzi cu case istorice spectaculoase, castel, muzeu, aer curat, cinematograf. Așa ar putea arăta un week-end perfect, prelungit, la Sinaia.
Eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Orașului Sinaia.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La baile Valea Sterii nu beneficiaza de facilitati la intrare persoanele cu dizabilitati,copiii sau insotitorii acestora.M am adresat personalului si nu stia ce sa mi raspunda. Poate asa prevede regulamentul de functionare!
Acolo era un dig special facut pe vremea raposatului, sa apere gradinile oamenilor de aceste calamitati...s a daramat si acum logic,nu are cine sa mai faca.
Sunt bucuros ca se organizează in România expoziții de bonsai. Însă ar trebui mai mult promovată asemenea știre deoarece încă foarte mulți romani considera ca bonsai este o specie anume de planta. Abia aștept sa vizitez aceasta grădina cu bonsai
Multumesc pentru informatii.Foarte utile pentru familia mea.Ne-am propus ca la sfarsitul acestei luni sa incepem o cura de 10 bai in statiunea Tintea.foarte buna initiativa de a pune pe net aceste informatii. Va felicit !
Buna ziua,se mai fac angajari la dv?
Curs valutar
EUR Euro 4.7224 0.0025
USD Dolarul SUA 4.1521 -0.0020
GBP Lira sterlina 5.2788 0.0087
CHF Francul elvetian 4.2433 -0.0098
XAU Gramul de aur 187.3748 -0.5404