Târgul cu Bunătăți și Dichisuri, la Sinaia, in perioada 14-17 iunie

13 Jun 2019 11:13
Târgul cu Bunătăți și Dichisuri, la Sinaia, in perioada 14-17 iunie
Comunicat de presă
Dacă încă nu ați făcut planuri pentru zilele libere ce urmează, luați în calcul și varianta de a petrece câteva zile sau doar și măcar câteva ore, la Sinaia, unde, de vineri , 14 iunie până luni, 17 iunie se desfășoară Târgul cu Bunătăți și Dichisuri.

La acestă ediție veți găsi brânzeturi și specialităti din branză de oaie și vacă, rețete românești din zona Fundata. Mierea adusă din stupinele din Vrancea stă la loc de cinste alături de covrigii argeșeni sau baclavalele turcești. Pentru pofticioșii de dulce, amintim doar plăcintele boierești cu brânză, vișine, nucă sau dovleac, găluștele cu prune, migdalele și nucile caju trase în caramel, turta dulce și ciocolata de casă sau siropurile de lavandă, mure, trandafir sau soc, perfecte a fi băute cu apă rece, în zilele de vară ce vor urma.

Tot în zona dulce, de această dată veți găsi și dulceață din petale de trandafiri de Damasc, culese zilnic, înainte de răsăritul soarelui de pe plantația de 5000 mp de la Teliu - Brașov și care conține doar petale de la cel puțin 2 trandafiri, zahăr din sfeclă și zeamă de lămâie sau dulceața de dovleac plăcintar și vanilie, flori de liliac sau rubarbar.

Preparatele din carne de porc și vită – cârnații picanți ușor afumați, slana ținută la baiț cu usturoi, mușchiul afumat vor fi pe placul gurmanzilor. Băutorii de vinuri speciale le vor aprecia cu siguranță pe cele de pe domeniile Vatra Roșie de la Fizeul Gherlii - Cluj, mai ales cele din seria limitata, de 1000 de sticle, atent numerotate și selecționate.

Sigur, în târg fiecare va găsi ceva pe placul lui, mai ales că la târg e musai să se deguste, să se povestească și abia la sfârșit să se cumpere.

Așa cum v-au obișnuit organizatorii, la TÂRGUL CU BUNĂTĂȚI ȘI DICHISURI vă așteaptă, în afară de producatorii de preparate naturale sau tradiționale și artiști handmade, făuritori de produse de calitate, manufacturate în cantități și serii limitate, așa cum numai la un târg serios veți găsi

Meșterii și artiștii de la târg își vor prezenta creațiile realizate cu migală: decorațiuni și cosmetice naturale din levățică, din plantație proprie, bijuterii din pietre semiprețioase, ii transilvănene și chimire, dar și genti din piele de inspiratie secuiască.

Nu trebuie să ratați standul în care își vor prezenta creațiile copiii de la Centrul Rezidential de tip familial din Brebu, mai exact obiecte de decor din hârtie și sticlă reciclate care pot decora cu cinste locuința oricui.

Bunătăți, dichisuri, delicatese, migăleli, specialități, gourmet, meșteșug, găteli. Răcoare dar și soare, exact cât trebuie, verde, aer curat, străzi cu case istorice spectaculoase, castel, muzeu, aer curat, cinematograf. Așa ar putea arăta un week-end perfect, prelungit, la Sinaia.
Eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Orașului Sinaia.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Bravo, felicitari. Nu doar controale cu amenzi, ci si actiuni de indrumare, informare consiliere si educatie.
Frumos și interesant acest proiect! Este bine ca elevii să fie sprijiniți și îndrumați de specialiști să- și aleagă o meserie , dar și să cunoască regulile de securitate în muncă . Succes!
Frumos, felicitari ! E o alta fata a ITM-ului Prefer consiliere, educatie si indrumare decat controale. Bravo!
Frumos, felicitari ! E o alta fata a ITM-ului Prefer consiliere, educatie si indrumare decat controale. Bravo!
Contantin Ilie Iată cum se împlinește istoria ! Vezi „Păuleștii din Prahova, Repere monografice, amintiri” autor Constantin Ilie, editura Socieratea Culturală „ Ploiești Mileniul III„ .ediția 2012 p 38 și ediția 2016, p.42,
Curs valutar
EUR Euro 4.7340 -0.0014
USD Dolarul SUA 4.2803 0.0149
GBP Lira sterlina 5.3251 0.0128
CHF Francul elvetian 4.3235 0.0023
XAU Gramul de aur 206.9204 0.3591