TÂRGUL MEȘTEȘUGURILOR TRADIȚIONALE, IN PLOIESTI

17 Oct 2018 14:05
TÂRGUL MEȘTEȘUGURILOR TRADIȚIONALE, IN PLOIESTI
Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova vă invită în perioada 19-21 octombrie 2018 la TÂRGUL MEȘTEȘUGURILOR TRADIȚIONALE, ediția a II-a, pe esplanada Palatului Culturii. Ploieștenii sunt așteptați cu demonstrații de meșteșug și expoziții cu vânzare, zilnic, între orele 09.00-20.00.
Târgul Meșteșugurilor Tradiționale este un proiect care are ca principal scop revitalizarea și sprijinirea meșteșugurilor arhaice autentice, păstrate nealterate de-a lungul veacurilor, doar prin priceperea și iscusința țăranilor români, pe care astăzi cu mândrie îi numim Meșteri Populari.
Cei peste 30 de participanți la târg, veniți din diferite zone etnografice ale țării: Horezu " județul Vâlcea, Galați, Buzău, Brașov, Moreni " județul Dâmbovița, Suceava, Prahova " Gorgota, Starchiojd, Vălenii de Munte, Breaza, Izvoarele, Adunați, Bătrâni, Ploiești ", și din Republica Moldova, vor aduce în fața dumneavoastră produse și meșteșuguri tradiționale precum olărit, cojocărit, cioplit și sculptură în lemn, cusături și țesut costume populare, pictură pe lemn, rotărie, harnașamente căruțe, crestături în lemn, țesut covoare, colaje din paie, realizare opinci și lumânări decorative din ceară, pictură naivă pe pânză, precum și gastronomie tradițională.
Voia bună va fi întreținută de ansambluri folclorice din județul Prahova: Ansamblul folcloric Tradiție și Continuitate " Gorgota, Grupul vocal Ciobănașul " Liceul Tehnologic Starchiojd, Moisică Țeavă " rapsod popular din Starchiojd, Ansamblul folcloric Izvorașul " Izvoarele, Ansamblul folcloric Doina Prahovei " Brazi, Ansamblul Mugurașii " Ploiești, Ansamblul folcloric Măgura Prahovei " Adunați, Clasa de canto a Școlii Populare de Arte " prof. Raluca Ocneanu, Ansamblul folcloric Rapsodia Prahovei al Palatului Copiilor Ploiești.
Deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri, 19 octombrie 2018, orele 12.00, pe acordurile Fanfarei Prahova a Centrului Județean de Cultură Prahova, programul continuând cu un spectacol folcloric. Spectacolele folclorice de sâmbătă și duminică vor începe de la orele 17.00.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677