Termenul pentru programul "Prima împădurire" a fost prelungit

03 Nov 2017 12:34
Termenul pentru programul "Prima împădurire" a fost prelungit
Termenul pentru depunerea cererilor de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat "Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite" s-a prelungit până la data de 17 noiembrie 2017.
Banii se acordă pentru înființarea efectivă a plantațiilor forestiere, care acoperă și costurile de elaborare a proiectului tehnic de împădurire, întreținerea și îngrijirea plantației forestiere, precum și pentru compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a împăduririi, pe o perioadă de 12 ani.
Ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana-Doina PANĂ, consideră că accesarea fondurilor disponibile pe această măsură de un număr cât mai mare de beneficiari va avea un impact pozitiv major pe termen lung."Este adevărat că plantarea unei păduri aduce beneficii financiare după zeci de ani, însă cred că românii trebuie să învețe să facă și investiții pe termen lung. Este o oportunitate extraordinară să putem lăsa moștenire generațiilor viitoare o țară cu o suprafață mai mare de pădure. Iar avantajele nu sunt doar de ordin financiar. Împădurirea terenurilor degradate, posibilă prin acest program, are rolul de a proteja culturile fermierilor și comunitățile din zonele rurale de efectele fenomenelor meteo extreme. Pe scurt, prin plantarea de noi suprafețe de pădure, toată lumea are de câștigat", consideră ministrul Apelor și Pădurilor.
Conform ministrului Adriana-Doina Pană, măsura vine în completarea acțiunilor guvernamentale de creștere a fondului forestier național.
Programul este aferent Măsurii 8 "Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității pădurilor", Submăsura 8.1 "Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite" din cadrul PNDR 2014"2020.
De menționat este faptul că alocarea financiară pe această măsură este de 50 de milioane de euro, iar valoarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat în baza schemei de ajutor de stat este de 7 milioane de euro.


foto: Ministerul Apelor și Pădurilor

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677